Muotiputiikki Helmi on Vuoden yritys Somerolla

0
Palkitut vuoden yritykset sekä ansiomerkkien saajat. Kuva: Markku Vuotila.

Vuoden 2019 Varsinais-Suomen yritykseksi valittiin Muumimaailma Oy.
– Muumimaailma on Varsinais-Suomessa tunnettu perhematkailualan veturi, joka houkuttelee kävijöitä ympäri maailman. Erityisen hienoa on, että vuosien aikana useat tuhannet nuoret ovat saaneet ensikosketuksensa työelämään muumien parissa, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter kertoo.
Yrittäjäpalkinnon vastaanotti Logomossa lauantaina toimitusjohtaja Tomi Lohikoski. Lavalla nähtiin myös rakastetut muumihahmot Muumipeikko ja Pikku Myy.
Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa palkittiin myös vuoden 2019 yritykset kunnittain. Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen korostaa palkintojen arvoa.
– Palkinnot tulevat teille, meiltä toisilta yrittäjiltä – vertaisilta. Vain toinen yrittäjä voi ymmärtää miltä tuntuu pitkät työpäivät ja nopeasti nukutut yöt ja ne riskit, joita yritystoiminnan eteen on otettu. Olette todellakin palkintonne ansainneet, Jyrki Hakkarainen totesi Logomossa.
Varsinais-Suomen Yrittäjät jakaa palkinnot paikallisyhdistysten esitysten perusteella.
Someron Vuoden Yritys on Muotiputiikki Helmi/Wonderful Pearl Oy. Muotiputiikki Helmi on harppaus 50-luvun vaatteiden ja tavaroiden pariin. Yrittäjän luova hulluus, ainutlaatuiset ideat, rohkeus ja intohimo ovat tehneet tästä pienen maalaiskaupungin kivijalkaliikkeestä tunnetun jopa Suomen rajojen ulkopuolella. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Anita Hallapelto.
Vuoden 2019 yritykset kunnittain:
Aura: Auran Kuljetuspalvelu Oy
Auran Kuljetuspalvelu palvelee asiakkaitaan räätälöidysti, valtteinaan joustavuus ja luotettavuus. Seitsemän kuljettajan voimin pystytään asiakkaiden tarpeisiin vastaamaan nopeasti ja tehokkaasti. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Mika Mäkilä.
Kaarina: Maalaus-Jautek Oy
Jautek taikoo väriä pintaan kolmekymmenen vuoden kokemuksella. Yritys on perustettu palvelemaan rakennus-, ohutlevy- ja koneteollisuuden sekä design-teollisuuden yrityksiä. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Juha Tuominen.
Kemiönsaari: Maskinentreprenör Ben Lindström Ab Oy
Yritys on kaivuutöihin ja traktoripalveluihin erikoistunut urakointiyritys. Elävän saariston mahdollisuudet ja yhteistyön merkittävä rooli ovat yritykselle tärkeitä arvoja. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Ben Lindström.
Kustavi: MAP Satamapalvelu Oy/Vuosnaisten Meriasema
Vuosnaisten Meriasema on monipuolinen vierassatama ja ravintola. Toimintaa on kehitetty vanhaa kunnioittaen ja asiakkaita kuunnellen. Laadukas ruoka ja sydämellinen asiakaspalvelu ovat yrityksen toiminnan kulmakiviä. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Mika ja Anne Porrassalmi.
Laitila: Kaivuu ja Maansiirto Simo Jalonen
Vankalla kokemuksella ja nuorella voimalla tämä jo 40 vuotta toiminut perheyritys jatkaa monipuolista maanrakennustoimintaansa. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Simo Jalonen.
Lieto: Timpro Oy
Yritys valmistaa sopimusalihankintana metalli-, puu- ja lasikuituosia Etelä-Suomessa toimiville laitevalmistajille sekä linja-auto-, juna-, laiva- ja huonekaluteollisuudelle. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Hemmo Järvinen ja Janne Kulmala.
Loimaa: Kieku Oy
Kieku Oy on 14 tuottajaperheen omistama kananmunapakkaamo. Kieku Oy on kasvattanut volyymiaan ja liikevaihtoaan koko toimintansa ajan. Kananmunia pakataan päivittäin lähes miljoona kappaletta. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Juha Lehtonen ja myynti- ja talousassistentti Essi Toivonen.
Masku: Kiinteistö & Notariaatti Ahtinen Ky
Asuntokaupan myynti- ja ostoprosessien hallinta digitalisoituu, mutta Kiinteistö & Notariaatti Ahtisella uskotaan ihmiskontaktin ja hyvän toimialueen tuntemuksen edelleen olevan tärkeitä tekijöitä, kun tehdään elämän isoja päätöksiä. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Tero Ahtinen.
Mynämäki: Kasitien Katsastus Oy
Kasitien Katsastuksessa tehdään sekä kevyen- että raskaankaluston katsastuksia ja rekisteröintejä. Yritys toimii varta vasten katsastustoimintaan suunnitelluissa tiloissa 8-tien varrella. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Sami Kompuinen.
Naantali (Rymättylän Yrittäjien esityksestä): Ajolanranta Oy
Laaja, suojainen ja syvä merenlahti luo Ajolanrannalle erinomaiset puitteet veneilypalveluiden tarjoamiseen ja kehittämiseen saaristomerellä Rymättylässä. Nöyrällä palveluasenteella on luotu pitkäaikaiset ja luottamukselliset asiakassuhteet. Palkinnon vastaanottivat yrittäjä, toimitusjohtaja Antti Saarisalo ja Tomi Helenius.
Nousiainen: Kuljetus T. Virtanen
Yritys toimii pääosin maatalouden ja rakennusalan kuljetusten parissa. Ammattitaito ja luotettavuus ovat pitkien asiakassuhteiden takeena. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Timo Virtanen.
Paimio: Hot Mix Oy Finland
Hot Mix Oy Finland on paimiolainen tiemerkintäalan perheyritys. Palveluun kuuluvat tiemerkintäurakointi ja tiemerkintämateriaalien valmistus. Yrityksen palveluksessa on noin 40 osaavaa alan ammattilaista. Kotimarkkinan lisäksi toimintaa on Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Palkinnon vastaanotti yrittäjä, toimitusjohtaja Tapani Ritamäki.
Parainen: Oy Parforest Ab
Parforest on Länsi-Turunmaalla toimiva metsäkoneurakointiyritys. Yrityksen mottona on ympäristöystävällinen puunkorjuu. Yrityksessä arvostetaan luontoa ja sen monimuotoisuutta. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Peter Lundström.
Pyhäranta: Jukka Saarinen Ky
Yritys on mukauttanut toimintaansa yli 40 vuoden toimintansa aikana aina tarpeen vaatiessa. Nyt yritys toimii maanrakennusalalla palvellen niin yksityisiä henkilöitä kuin julkista sektoriakin. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Kai Saarinen.
Pöytyä: Auranmaan Henkilöstöpalvelu Oy
Yritys harjoittaa henkilöstövuokrausta asiakkainaan varsinaissuomalaiset kauppapuutarhat ja kasvavassa määrin myös maatilat. Alkutuotannon aloille on vaikeaa saada suomalaista työvoimaa, joten yrityksen palveluille on lisääntyvästi kysyntää. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Antti Keskitalo ja Janne Vainikkala.
Salo: Kuljetusliike Hannu Vuorinen Oy
Kuljetusliike Hannu Vuorinen Oy:ssä on kannattavuus toiminut aina punaisena lankana ja jo 70-luvulla toimintansa aloittaneessa yrityksessä kuljettajien ammattitaito ja osaaminen ovat tärkeässä roolissa. Kalusto on ajanmukainen ja asiakkaita kuunnellaan herkällä korvalla. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Hannu Vuorinen.
Sauvo: Kaskinen & Hyvärinen
Taksialalla toimivan yrityksen tavoitteena on tuottaa tuttua, turvallista ja luotettavaa sekä ihmisläheistä ja joustavaa palvelua oman pikkukunnan asiakkaiden tarpeisiin. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Timo Kaskinen ja Sari Hyvärinen.
Taivassalo: Rannikon Merityö Oy
Yrityksen toimialana on vesirakentaminen, rantojen ruoppaukset ja laitureiden rakentaminen. Hyvät yhteistyökumppanit ja luotettavat työntekijät luovat mahdollisuuden tuottaa laadukkaita tuotteita, jotka kestävät isältä pojalle. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Henrik Kurkilahti ja hallituksen jäsen Heidi Vainio.
Turku: Mepratuote Oy
Yritys on erikoistunut metalliteollisuuden alihankintakoneistuksiin ja veneiden voimansiirto-osiin ja tarvikkeisiin. Mepratuote on toiminut vuodesta 1971 alkaen ja jatkaa perheyrityksenä jo kolmannessa polvessa. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Kristian Rantala ja Kari Rantala.
Uusikaupunki: VS-Automaatio Oy
Yritys tuottaa muovituotteita ja teollisuuden automaatiopalveluja. Palveluratkaisut toteutetaan suunnittelusta jälkikäsittelyyn niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Petri Siiri.
Vehmaa: Trans-Anttila Oy
Tämän nopeasti laajentuneen kuljetusyrityksen historia juontaa 1960-luvulle. Nyt kuljetuksia tehdään 23 auton ja 35 työntekijän voimin. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Jarkko Anttila ja hallituksen jäsen Tommi Mäkinen.