Myllypellolle miljoonalla hissejä

0
Asunto Oy Myllypelto haluaa rakentaa hissit kaikkiin kolmeen kerrostaloon. Hinta on liki miljoona euroa.

Asunto Oy Someron Myllypelto on jättänyt kaupungille avustushakemuksen hisseistä. Koska taloja on kolme kappaletta, ja jokaisessa kaksi rappukäytävää, tarvitaan hissejä yhteensä kuusi kappaletta. Hissien kokonaiskustannus on 994 012 euroa. Hankinta on tähän asti lajissaan suurin yksittäinen Somerolla.

Kaupungin talousarvioon ei ole myönnetty tälle vuodelle määrärahaa hissiavustuksiin. Tekninen johtaja Marko Mäkinen esitti, että lautakunta hyväksyisi avustuksia vain suunnittelukustannusten osalle, eli 7 500.

Mäkisen mielestä nykyisessä taloustilanteessa ei ole perusteltua ehdottaa lisämäärärahaa tarkoitukseen, joka ei ole kaupungin lakisääteistä toimintaa, ja jolla ei ole suoranaista vaikutusta kaupungin palvelutuotantoon. Lautakunta oli eri mieltä.

– Tämä menee nyt valtuustoon asti, sillä valtuusto on tehnyt 2009 periaatepäätöksen hissihankintojen avustamisesta. Kaupungin osuus on 10 prosenttia, joka tekee Myllypellon taloissa lähes 100 000. Se sisältää myös suunnittelukustannukset, Marko Mäkinen selvittää.

ARA on myöntänyt maaliskuussa hankkeelle avustuksen, joka on enintään 447 306, kuitenkin enintään 45 prosenttia hyväksytyistä rakennuskustannuksista.