Vuonna 2009: Rivit harvenevat luokissa

0
- Sikainfluenssa ei pelota, vakuutti Kiiruun koulun 7A valmistautuessaan matematiikan tunnille opettaja Ahti Kukkosen johdolla. Maanantaina ja tiistaina luokka oli supistunut kuuteen oppilaaseen. Torstaina 17 oppilaasta oli paikalla kymmenen.

Somero-lehti 13.11.2009

Teksti ja kuva Salli Lehtinen

Kausi-influenssa tai sikainfluenssa kaataa koululaisia sänkyyn. Kiiruun koulussa oli torstaina kaksi luokkaa, joista seitsemän oli poissa. Normaalivahvuus on 16 ja 17 oppilasta. Muista luokista puuttui kaksi, kolme koululaista.

– Poissaolot ovat lisääntyneet, mutta epidemiasta ei vielä ole kyse. Emmekä tiedä, onko tämä sikainfluenssaa, kun varmennuksia ei enää tehdä laboratoriossa, rehtori Janne Aaltonen tuumaa.

Oppilaat ovat noudattaneet hyvin ohjetta, että taudin iskiessä on syytä ottaa rauhallisesti ja jäädä sänkyyn.

Jos tautiepäily tulee koulussa, vanhemmat pyydetään hakemaan oppilas kotiin. Ellei se ole mahdollista, sairastunut eristetään lepohuoneeseen tai kun kyse on useammasta, heidän käyttöönsä järjestyy osa voimistelusalista, jossa he ovat terveydenhoitajan valvonnassa.