SB:n C-pojille kärkipelin voitto

0
Samuel Lehto ja SB Someron muut C-juniorit ovat tällä kaudella taituroineet haastajasarjassa entistä tehokkaammin. Kuukauden kuluttua he pääsevät esittelemään taitojaan kotiturnauksessa. (Kuva viime kaudelta)

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

SB Someron C1-juniorit jatkoivat voitokasta menoaan, kun salibandyn Länsirannikon alueen haastajasarjan pelit jatkuivat Salon turnauksella.

Päivän kohokohta koettiin heti aamuottelussa, kun vastakkain asettuivat lohkon tappiottomat kärkijoukkueet SB Somero ja Salon Palloilijat. Tämä taistelupari muodosti alueen haastajasarjan kärkiparin jo viime kauden C2-ikäluokassa.

Tuolloin kaikki neljä keskinäistä kohtaamista päättyivät salolaisten voittoon, mutta tällä kaudella SB:n pojilla on vakaa aikomus kääntää voimasuhteet päälaelleen.

Vuoden aikana SB:n pojat ovat kehittyneet taidollisesti ja myös heidän henkinen kanttinsa on osoittautunut entistä kovemmaksi. Pienet vastoinkäymiset pelien sisällä eivät näytä horjuttavan somerolaisten itseluottamusta vähäänkään.

SalPa karkasi seitsemässä minuutissa 3–0 johtoon, mutta ei onnistunut murtamaan SB:n taistelutahtoa. Vierasjoukkue aloitti päättäväisen kirin, joka tuotti 4–4 tasoituksen sekuntia ennen toisen päättymistä.

Kolmannet erät ovat olleet läpi alkukauden SB:lle menestyksekkäitä, niin myös SalPaa vastaan. Runsaat neljä minuuttia ennen loppua Simo Miikkulainen iski somerolaiset 6–5 johtoon ja kun lisämaaleja ei enää nähty, oli SB onnistunut kellistämään salolaisvastustajansa heti kauden ensimmäisessä yhteenotossa.

SB:n pojat tilastokärkinä


Turnauksen toinenkaan ottelu ei ollut SB:lle mikään läpihuutojuttu, olihan vastassa lohkokolmonen SBS Littoinen. Se piti lohkon kärkijoukkuetta lujilla pitkälle päätöserään, kunnes Samuel Lehdon 4–2 -osuma kallisti vaa’an lopullisesti somerolaisten eduksi.

Ottelu päättyi SB:n 5–2 (2–1, 1–1, 2–0) voittoon, joten kolmen turnauksen ja kuuden ottelun jälkeen somerolaisjoukkue porskuttaa lohkon kärjessä ilman pistemenetyksiä.

SB:n riveistä löytyy monta sarjan tehotilastojen kärkinimeä, mutta voittoputken syntyminen on silti perustunut tasaisen vahvaan suorittamiseen koko materiaalin leveydellä.

Salossakin yhdeksän somerolaispelaajaa kirjautti tililleen tehopisteitä: Simo Miikkulainen 3+2, Arttu Messi 3+1, Juuda Mäntymaa 1+2, Samuel Lehto 2+0, Roope Ihamäki 1+1, Ossi Hänninen 0+2, Eemeli Laine 1+0, Antti Pettersson 0+1 ja Eelis Heikkilä 0+1.

Miikkulainen (14+10=24) johtaa lohkon maali-, syöttö- ja pistetilastoja ja seitsemän parhaan joukossa SB:n pelaajista ovat myös Messi (11+5=16), Mäntymaa (8+7=15) ja Laine (11+2=13).

Jo kolme syöttöpistettä saalistanut SB:n maalivahti Tuure Saarinen puolestaan vankisti Salon turnauksessa asemaansa lohkon maalivahtien torjuntatilaston kärjessä. Hän on pysäytellyt palloja päälle 80 prosentin torjuntakeskiarvolla.