Somerniemen seurakuntatalossa vesivahinko

0
Somerniemen seurakuntatalo on nyt pois käytöstä.

Somerniemen seurakuntatalossa tuli maanantaina ilmi vesivahinko. Rakennusta ei käytetä joka päivä, mutta onnekkaasti kirkkoherra Jaakko Knuutila oli sattumalta siellä käymässä ja vuoto kävi ilmi. Edellisestäkään käynnistä rakennuksessa ei ollut kulunut kauaa.

Talouspäällikkö Kirsi Parviainen kummastelee, miten käyttöveden lämpimän veden putki voi äkillisesti hajota, koska putket uusittiin taloon 2007. Oletus tällä hetkellä on, että sekoittaja on päästänyt liian kuumaa vettä putkistoon. Apuun tarvitaan putkimiehiä ja rakennusmiehiä korjaamaan komposiittiputkia ja vahinkoja.

– Talo on nyt poissa käytöstä. Ajatuksissa on, että vahingot saataisiin korjattua vielä ennen vuoden vaihdetta. Toivottavasti löydämme työmiehet ennen pyhien alkamista, Parviainen pohtii.

Seurakuntatalo on ollut oma haaste seurakunnalle. Ainakin 10 vuotta on mietitty, mitä sille pitäisi tehdä. Uusi vuokralainenkin piti asuntoon tulla, mutta se lykkääntyi vesivahingon takia.