Someron väkiluku laskee edelleen

0

Someron väkiluku jatkaa laskuaan. Kaupungin väkiluku oli vuoden alussa 8 828 henkeä. Syyskuun lopussa väkiluku oli pudonnut jälleen yhden sataluvun verran alemmas, ja oli 8 735.

Väkiluku on vähentynyt yhdeksän kuukauden aikana 93 hengellä. Kuntaan muuttaneita oli 244 ja vastaavasti kunnasta pois muuttaneita oli hieman enemmän, 270 henkeä.

Vähennys johtuu suuresta kuolleisuudesta. Kuolema on korjannut alkuvuoden aikana 101 somerolaista, mutta samaan aikaan syntyneitä oli ainoastaan kolmasosa siitä, eli 33 vauvaa. Kunnasta muuttaneiden määrän vaikutus väkiluvun vähennykseen on huomattavasti pienempi.

Maahanmuuttaneita Somerolle oli 26. Maastamuuttaneita oli 6.

– Täytyy toivoa, että muuttoliike Somerolle olisi loppuvuonna positiivinen. Yleensä elo–syyskuussa on väkiluvussa notkahdus, kun opiskelijat lähtevät Somerolta muualle, kaupunginjohtaja Sami Suikkanen toteaa.