SoPan C-tytöille voittoja kotisalista

0
Täysi tusina taitavia tyttöjä – eli SoPan Mustat -lentopallojoukkue viime viikonlopun kotiturnauksessa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon lentopallojunioreista C-tytöt ovat kuluvalla kaudella kahden joukkueen voimin mukana valtakunnallisessa sarjatoiminnassa.

Viime lauantaina SoPa/Mustat toimi järjestäjänä C-tyttöjen F-poolin kakkosvaiheen turnaukselle. Joensuun koulun liikuntahallissa pelatun turnauksen muut osanottajat olivat Littoisten Työväen Urheilijat, Paimion Yritys ja Raision Loimu.

SoPa aloitti päivän 2–0 (25–8, 25–9) murskavoitolla Yrityksestä. Sen jälkeen kotijoukkue pieksi pienen alkukangertelun jälkeen Loimun samoin 2–0 (25–20, 25–12) ja oli valmis kamppailemaan LTU:n kanssa turnausvoitosta.

Avauserässä Mustat nousi pitkältä takamatkalta tasaiseen taisteluun erävoitosta, joka kuitenkin kääntyi jännittävien vaiheiden jälkeen vieraille pistein 25–23.

Toisen erän LTU vei nimiinsä selvemmin (25–16) numeroin ja varmisti lohkovoittajana nousunsa kolmannen poolivaiheen E-tasolle.

C-tyttöjen pelejä yhdeksällä tasolla


SoPa/Mustat sijoittui kotiturnauksessaan toiseksi ja jatkaa siten seuraavallakin kierroksella F-poolissa. Vaikka yläpuolella on viisi (A, B, C, D ja E) tasoa, ei F-poolikaan ole massiivisessa C-tyttöjen sarjassa lähelläkään kellarikerrosta. Kaikkiaan yli sadan joukkueen valtakunnallisessa sarjassa alapuolelle jää vielä kolme (G, H ja I) poolia.

SoPan Mustat -joukkueelle kuluva kausi on vasta totuttelu ikäluokassa, sillä ryhmä koostuu ensimmäisen kauden nuoremmista, eli C2-ikäluokan pelaajista. Mustien riveissä on myös monta D-tyttöjen ikäluokan pelaajaa.

SoPa/Mustat esiintyi turnauksessa Janne ja Jorma Lehtosen luotsauksessa kokoonpanossa: Erica Syrjälä, Oona Lehtinen, Anni Pettersson, Emma Klinga, Jade Lehtonen, Annika Kaase, Iida Mikkonen, Amalia Tuomola, Amanda Juselius, Siiri Salo, Emma Lehtonen ja Eerika Haalijoki .

Hämeenlinnasta yksi voitto


Samaan aikaan SoPan kotiturnauksen kanssa seuran C1-joukkue oli mukana F-poolin rinnakkaislohkon turnauksessa Hämeenlinnassa.

Kotijoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerhon somerolaiset kaatoivat 2–0 (25–18, 25–20) ja kärsivät täpärän 1–2 (25–23, 14–25, 6–15) tappion helsinkiläiselle PuMa-Volleylle.

Kun myös lahtelainen Salpis oli SoPaa parempi eräluvuin 2–0 (25–22, 25–20), somerolaisjoukkue päätyi turnauksen kolmossijalle ja jatkaa seuraavassakin poolivaiheessa F-tasolla.