SoVo Futsal tilkitsi takalinjansa

0
Jalkapallokausi liigatasolla jäi Moshtagh Yaghoubilta (oik.) kesken, mutta SoVo Futsalin apuna mies on häärinyt alkukaudella ahkerasti.

Riemu – SoVo F. 2–5

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Horjuva puolustuspelaaminen on ollut alkukaudella Someron Voima Futsalin suurimpia murheita miesten Futsal-Liigassa. Jyväskylän reissu toi kohennusta tälle osa-alueelle.

SoVo Futsal kukisti täksi kaudeksi liigaan palanneen jyväskyläläisen Liikunnan Riemun maalein 5–2 (2–1). Toinen peräkkäinen kolmen pisteen voitto nosti somerolaisjoukkueen sarjataulukon häntäpäästä keskivaiheille, playoff -joukkueiden kastiin.

Syyskauden kuudella ensimmäisellä kierroksella vastustajat olivat pöllyttäneet SoVon verkkoa vähintään viidesti joka ottelussa, joten kahdella takaiskumaalilla selviäminen oli somerolaisille selkeä petraus edellisiin peleihin nähden.

Tällä kertaa tosin jopa kaksi maalia oli hieman yläkantin saalis vastustajalle, sen verran heppoista Riemun hyökkäyspelaaminen oli. Maalinsa kotijoukkue viimeisteli sovolaisten selkeistä puolustusalueen uinahduksista.

Tutut nimet tehokkaina

Avausjakson ensimmäisen puolikkaan jyväskyläläiset puolustivat tarkasti ja SoVolla oli vaikeuksia päästä kunnollisiin maalintekopaikkoihin.

Vieraiden vapauttava avausosuma syntyi kaukolaukauksella, kun Gezim Vocan tulinen veto painui kahdennellatoista minuutilla isäntien verkkoon ja lukemat tasoittuivat tuolloin 1–1:een.

Voca viimeisteli ottelussa toisenkin kerran ja tuo toisen jakson yhdeksännellä minuutilla kuuden metrin rangaistuspisteeltä syntynyt 4–2 johtomaali oli jo lopun alkua riemulaisten pyristelylle.

Voca otti tehoineen steppejä kohti hänelle tutuksi tulleita liigan tehotilaston kärkisijoja. Sama suunta on myös toisella takavuosina liigan tehopörssejä hallinneella sovolaisella, eli Arber Istrefillä .

Alkukauden parin pelin huilaamisen jälkeen Istrefi on löytänyt tehoja otteisiinsa ja lauantaina mies pohjusti joukkueensa voittoa neljän tehopisteen edestä.

Syrjälä onnistui maalin suulla

SoVon tämän kauden ensimmäisellä Jyväskylän vierailulla, vain viikkoa aiemmin, seuran tulokasmaalivahti Akseli Syrjälä selviytyi urakastaan sen verran hyvin, että nuori mies sai torjuntavuoron myös Riemua vastaan.

Vaikka kotijoukkue oli pelillisesti koko ajan alakynnessä, pääsi se muutaman kerran nopeilla pistehyökkäyksillä sekä erikoistilanteista testaamaan SoVo-vahdin torjuntataitoja. Syrjälälle kuuluukin suuri ansio siitä, että Riemun maali-ilonaiheet jäivät iltapäivän aikana kahteen.

Edellisen sunnuntain voitokkaassa kotiottelussa kunnostautuneista SoVon pelaajista kapteeni Juho Pettersson jäi pois tältäkin Keski-Suomen visiitiltä ja Valdrin Rashica oli sivussa yhden kierroksen mittaisen pelikiellon vuoksi. Samasta syystä Rashica joutui jättämään väliin marraskuun alun Kemin pelimatkan.

Sovolaisten tehot Riemua vastaan:

Arber Istrefi 1+3=4 (+5/-1=+4)

Gezim Voca 2+0=2 (+5/-1=+4)

Mergim Bushi 1+1=2 (+5/-1=+4)

Valdrin Seferi 1+0=1 (+4/-1=+3)

Eetu Kauria (+1/-1=0)

Teemu Lammi (0/0=0)

Moshtagh Yaghoubi (0/-1=-1)

Joonas Manzo (0/-1=-1)

Xhevdet Gela (0/-1=-1)

Maalivahti: Akseli Syrjälä (2 päästettyä maalia).

Varoitettu pelaaja: Istrefi.