Vuonna 2009: Tangolla riittää tanssijoita

0
Kuudes sija koitui Seppo Kalliotuulen ja Tuija Savolaisen kohtaloksi suomalaisen tangon 80-sarjassa.

Somero-lehti 10.11.2009

Teksti ja kuvat Markus Virtanen

Unto Monosen kunniaksi tanssittava kilpailu kuuluu somerolaiseen syksyyn. Kymmenet lavatanssin harrastajat eri puolilta Suomea saapuivat tänäkin vuonna kilpailemaan Suomen Lavantanssicupin päättävään osakilpailuun. Viime vuoden tapaan mukana oli myös ruotsinsuomalaista tangokansaa.

Lajeina olivat suomalainen ja argentiinalainen tango sekä Tango Tango, johon kuuluu kolme erilaista tangoa. Suomalaisessa tangossa kisattiin viidessä eri ikäsarjassa. Ensikertalaisten sarjaan ei tällä kertaa kuitenkaan löytynyt yhtään tulijaa.

Suomalaisen tangon avoimen sarjan voittivat tutut Someron kävijät Pekka Nätynki ja Mirva Parkkinen. Aiemmin tänä vuonna oululaispari on ehtinyt napata voitot jo Seinäjoen tangomarkkinoilla lavatangon SM-sarjassa sekä Nordic tangon MM-sarjassa. Somerolla viisi tuomaria seitsemästä arvosteli parin ykkössijan arvoiseksi. Viime vuonna oululaiset sijoittuivat Somerolla kolmansiksi.

Kisa keräsi tänäkin vuonna innokkaita tanssinystäviä kannustamaan tuttuja ja tuntemattomampia. Aktiivisesti lavatansseja harrastavat Heini ja Pekka Ravanti Lohjalta tulivat paikalle tuttujen vihjeestä.

– Täällä on iloinen ja rento tunnelma, mikä johtuu varmaan siitä, että kilpailijat taitavat tuntea hyvin toisensa. Fiilikseen nähden kisaajia ja yleisöä voisi olla enemmänkin mukana. Saa nähdä, uskalletaanko me vielä joskus täällä parketille, Ravantit pohtivat.

Lauantai-iltana päättynyt Unto Monosen Muistokilpailu ratkaisi Suomen Lavatanssicupin voiton. Seitsemän osakilpailua sisältävän cupin voittivat suomalaisen tangon avoimessa sarjassa tänä vuonna Juha Lampi ja Kaisa Lahdensivu.

Marko Mäntyniemi ja Jonna Viitala kilpailivat avoimen sarjan B-finaalissa.