Urheilukentän peruskorjauksen puolesta

0

Yhdyn Veera Hällin ja Kati Fonsell-Laurilan perusteluihin urheilukentän peruskorjauksen toteuttamisesta.

Useampia vuosia mukana olleena ”huoltajana” pikajuoksuharrastuksessa Somerolla muistuu mieleeni muutama seikka.

Toivon otettavan välineistön tarpeellisuuden osalta huomioon juoksujen ajanottolaitteiston, joka Somerolla on ollut käsikäyttöinen. Ajanottolaitteiden nykyaikaisuus on langattomuus sekä sähkölähetyspyssy.

Ajanottolaitteiden kertavuokra ei ole halpaa, mutta kisojen järjestämisen kannalta erittäin oleellinen asia.

Myös tuulimittareiden on oltava luotettavat virallisen lukeman saamiseksi, ja sen radan alle kaapelille tehtävä alituskanava tai langaton vaihtoehto.

Kilpailuaitojen ja lähtötelineiden ajanmukainen kunto tulisi tarkistaa, jotta kilpailujen järjestäminen olisi luotettavaa ja myös urheilija voi luottaa niiden olevan asianmukaiset.

Urheilu Somerolla koostuu monesta eri lajista. On mahdollisuus harrastaa, ja siihen tulee edelleen antaa mahdollisuus kuntalaisille. Liikuntalaki, jonka tavoitteena on edistää liikuntaharrastusta, edistää terveyttä ja hyvinvointia. Kunnan vastuulla on rakentaa ja ylläpitää liikuntapaikkoja.

Someron urheilukenttä on kesällä käyttöasteeltaan hyvä. Seurojen kisat ovat yhteisöllinen tapahtuma, jossa näyttävät viihtyvän myös mummot ja vaarit lastenlastensa ilona.

Lapsilla on hyvä mahdollisuus tavata oman ikäisiään ja urheiluharrastuksen jatkuminen saattaa ehkäistä syrjäytymistä. Liikunnan vaikutusta mielenterveyteen on tutkittu vuosia, samoin sen vaikutusta itsetunnon sekä mielen hyvinvoinnin kohottajana. On todettu, että yksi mielenterveystyöhön investoitu euro maksaa itsensä takaisin viisinkertaisesti.

Kirsti Kurki (ps.)