Voittamaton SoPa/MS yläjatkosarjaan

0
Nea Mattila (12) on puhkaissut keskiverkolta Ruskon (selin) torjunnan ja taas kilahtaa lisäpiste kotijoukkueen plakkariin. Sopalaisista verkon takana myös Linnea Heinonen (vas.), Netta Lehtonen (16), Silja Palander (libero) ja Emeliina Tähtinen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon B-junioritytöistä koostuva SoPa/MS –joukkue on jyrännyt voitosta voittoon lentopallon naisten kolmossarjan alkusarjassa.

Viimeisimpänä SoPa/MS:n, eli valmentajansa Marko Salorinnan mukaan nimetyn Lounais-Suomen B-lohkon kärkijoukkueen päänahkaa saapui Joensuun koulun liikuntahalliin metsästämään Ruskon Pallo-67.

SoPa/MS oli voittanut alkukauden kaikki ottelunsa täysin sarjapistein, eikä Ruskollakaan ollut rasitteenaan kuin yhden viisieräisen pelin tappio. Kyseessä oli siis varteenotettava vastustaja lohkon kärkipäästä.

Toistaiseksi ainoan erätappionsa SoPa oli kärsinyt taannoisen kotipelin avauserässä ja siinä oli nytkin vierasjoukkueen paras mahdollisuus sarjakärjen horjuttamiseen. RP-67 johti ensimmäistä erää 20–18, mutta siitä eteenpäin kotijoukkue otti ohjat haltuunsa.

Avauserän viimeiset pisteet SoPa napsi nimiinsä 7–3 ja vapauttavan erävoiton jälkeen kaksi seuraavaa erää olivat jo miltei leikintekoa: SoPa/MS:n voittoputki venyi puhtaan 3–0 (25–23, 25–15, 25–11) voiton myötä seitsemän kierroksen mittaiseksi ja alueen B-lohkon kärkipaikka pysyi tiukasti somerolaisten hyppysissä.

SoPa/MS:n kokoonpanossa olivat Ruskoa vastaan Ida Juselius, Linnea Heinonen, Silja Palander, Fanni Juselius, Netta Lehtonen, Emeliina Tähtinen, Saana Salminen, Nea Mattila ja Melina Heinonen.

B-lohkon yhdestätoista joukkueesta viisi parasta jatkaa kevätkaudella pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Viiden joukkueen vahvuisesta alkulohko A:sta mukaan pääsee kärkikaksikko.

SoPa/MS on jo varmistanut paikkansa yläjatkosarjaan, vaikka alkusarjan pelit jatkuvat sen osalta vielä runsaan viikon ajan.

Toinen joukkueista huomenna kotisalissa


Samassa lohkossa pelaava SoPa (N3)-joukkue on pitkään sinnitellyt ylä- ja alajatkosarjojen välisellä jakolinjalla. Ennen huomenna Joensuun koulun salissa pelattavaa alkusarjan päätösotteluaan SoPa on seitsemännellä sijalla, vain kahden pinnan päässä yläjatkosarjapaikasta.

Tilanne näyttäisi vielä paremmalta, mikäli SoPa olisi onnistunut raapimaan yhdenkin sarjapisteen enemmän Raision reissultaan. Tuolloin paikallinen Loimu väänsi täpärän 3–2 (25–9, 19–25, 25–22, 20–25, 15–11) voiton tasaisesta kamppailusta somerolaisia vastaan.