Vuonna 2009: Mitä ovat suosikkiruuat?

0
Maanantain kouluruokana oli tarjolla possupataa, perunoita ja kaalisalaattia. Hyvin tekivät kauppansa.

Somero-lehti 17.11.2009

Teksti Sauli Kaipainen

Somero-lehden lukija havahtui huomaamaan, että olisi kiinnostavaa tietää kouluruokien suosikkilista. Hän halusi myös tietää, sujuuko ruokailu rauhallisesti, ja onko vanhemmilla mahdollisuus mennä tutustumaan koululaisten ruokailuun, kuten oppituntejakin on lupa käydä seuraamassa.

Kiiruun koulun emäntä Riitta Lilja kertoo, että makuasioissa on yhteneväisyyksiä, suosikit erottuvat, jopa vuodesta toiseen.

– Täällä ovat suosittuja lihamureke, lihapullat, pinaattiohukaiset, rapea kalapala, uunimakkara, broilernuggetit ja broileri yleensäkin sekä perunamuhennos. Manna ja ohrapuurosta tykätään kummastakin sekä marjakeitoista. Näin joulun alla tulee taas ajankohtaiseksi riisipuuro, sekin kuuluu suosikkeihin.

Ruokailun rauhallisuus vaihtelee. Toisinaan ääntä on vähemmän, toisinaan enemmän.

– Muutama opettaja kerrallaan syö samassa salissa oppilaiden kanssa, he valvovat ruokailua. Tänne voi tulla tutustumaankin, mutta eipä moni ole tätä mahdollisuutta hyväkseen käyttänyt, Riitta Lilja vastaa.