Yksitoista maalia Mad Maxin verkkoon

0
SoVon Arber Istrefi (10),

KaDy – SoVo F. 5–3

SoVo F. – M. Max 11–5

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal päätti alkukauden kestäneen evakkotaipaleensa sunnuntaina, kun oli vuorossa kauden ensimmäinen Futsal-Liigan kamppailu kotoisessa monitoimitalossa.

Sitä ennen SoVo matkasi Kampuksen Dynamon vieraaksi Jyväskylään kolmen kierroksen tappioputken rasittamana. Tappioon päättyi vielä tuo kamppailukin, mutta SoVon pirteä peliesitys antoi jo viitteitä valoisammasta tulevaisuudesta.

Valdrin Rashica tarjosi jyväskyläläisille shokkihoitoa iskemällä pallon KaDyn maalin kahdesti jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä.

Hallitseva liigamestari ei moisesta häkeltynyt, vaan otti vähitellen ohjat haltuunsa. Ottelu päättyi kotijoukkueen 5–3 (1–2) voittoon.

KaDy ehti toisella jaksolla luikahtaa 4–2 johtoon, kunnes Eetu Kauria nosti kavennuksellaan vieraat vielä maalin päähän. Tuon jälkeen SoVo jahtasi raivokkaasti tasoitusta, mutta KaDyn tiivis puolustus ja muutamaan otteeseen myös maalikehikot estivät somerolaisten lisämaalien syntymisen.

SoVon pelillinen ilme oli varsinkin lauantaipelin ensimmäisellä jaksolla erittäin pirteä ja yritteliäs. Myös asenne puolustuspelaamiseen oli huomattavasti jämäkämpi kuin useimmissa aiempien kierrosten otteluissa.

Maalihanat auki kotisalissa

Seuraavana päivänä SoVo jatkoi samanlaisella asenteella kauden kotiavauksessa, jossa vierasjoukkueena esiintyi hieman varamiehinen Mad Max Valkeakoskelta.

Varsinkin SoVon niin sanottu kakkoskentällinen oli heti alkuvihellyksestä lähtien aivan liekeissä. Nelikosta Arber Istrefi, Juho Pettersson, Xhevdet Gela ja Mostagh Yaghoubi kaksi ensin mainittua pitivät huolen vastustajan maaliverkon heiluttelusta ja koko kvartetti urakoi esimerkillisesti vastustajan tehojen hyydyttämiseksi.

Pettersson avasi maalihanan kolmannella minuutilla ja Istrefi paukutteli hattutempun täyteen hyvissä ajoin ennen taukosummeria.

Salama-avauksiin erikoistunut Rashica siirsi kotijoukkueen 5–2 johtoon kun toinen jakso oli vanhentunut 20 sekuntia. Sen jälkeen SoVo kaunisteli nopeaan tahtiin lukemat 8–2:aan, jolloin sarjapisteiden kohtalo tämän isänpäiväpelin osalta oli käytännössä sinetöity.

Viimeisen kymmenminuuttisen Mad Max jahtasi kavennusosumia ilman maalivahtia, ex-sovolaisen Mikko Matinaron viiletellessä ”liivipelaajan” roolissa.

Vieraat saivatkin nakuteltua muutaman kavennusmaalin, joihin isännät vastasivat upottamalla helppoja osumia ”koskilaisten” tyhjään maaliin.

”Mitään ei ole vielä menetetty”

Viikonlopun ajan yksinomaan valmennustehtäviin keskittynyt SoVon pelaajavalmentaja Valdrin Seferi oli silminnähden helpottunut, kun alkukauden pelilliset ongelmat alkoivat selkeästi hälvetä SoVon otteista.

– Jyväskylässä paransimme paljon puolustuspeliämme ja tänään saimme maalihanat kunnolla auki. No, viisi maalia omaan verkkoon oli ehkä vähän liikaa, mutta toisaalta monet hyökkäyspään onnistumiset tekivät varmasti hyvää monien pelaajiemme itseluottamukselle, Seferi jutteli sunnuntain kotipelin jälkeen.

Valmentaja myöntää, että monitoimitalon remontista johtuneen vakituisen harjoittelu- ja pelipaikan puuttumisen vuoksi SoVo Futsal joutui alkukaudella antamaan kanssakilpailijoilleen turhankin paljon tasoitusta.

– Pelejä on kuitenkin onneksi vielä paljon jäljellä, eikä mitään ei ole vielä menetetty. Tulemme kauden edetessä taistelemaan vielä paljon paremmista sijoituksista, Seferi vakuutti.

Pyhäpeliin SoVo lähti liigataulukon viimeistä edelliseltä sijalta, mutta ensimmäinen kolmen pinnan potti nosti sijoitusta heti pykälällä.

Eroa kuudetta sijaa hallussaan pitävään Mad Maxiin ei ole enää kuin kolmen pisteen verran, joten muutamalla lisävoitolla somerolaisjoukkue lienee taas aiemmilta kausilta tutuiksi tulleissa asemissa play off –joukkueiden kastissa.

SovonTehot viikonlopun peleissä

Arber Istrefi 4+1=5 (+5/-5=0)

Valdrin Rashica 3+2=5 (+8/-5=+3)

Gezim Voca 4+0=4 (+9/-5=+4)

Xhevdet Gela 1+2=3 (+11/-5=+6)

Juho Pettersson 1+1=2 (+6/-0=+6)

Mergim Bushi 0+2=2 (+5/-6=-1)

Eetu Kauria 1+0=1 (+4/-4=0)

Moshtagh Yaghoubi 0+1=1 (+6/-6=0)

Joonas Manzo (+3/-2=+1)

Antti Korhonen (0/-3=-3)

Maalivahdit: Akseli Syrjälä 1 ottelu/4 päästettyä maalia; Marko Laaksonen 1/5.

Varoitukset: Gela (2) ja Rashica (2).

Valdrin Rashica (oik.) paukutteli viikonlopun aikana kolme maalia ja keräsi viisi tehopistettä.