Somerolainen palvelu on päivän piristys

0
Someron Autogrillillä on hyvä palvelu ja kaunis kuusi.

Olen Somerolla lomalla ja sateisen päivän piristys oli Autogrillin hymyilevä ja kohtelias myyjätär. Näin iloiseen palveluun harvoin törmää pimeässä joulukuisessa Suomessa. Hyvä!

#hampurilainenkinolihyvä

Kiitos Someron ystävällisille yrittäjille! Heiltä, jotka pyyteettömästi palvelevat asiakkaitaan, ostamme toistekin. Valitettavasti ei voi tätäkään yleistää. Ystävällisyyttä näin joulun alla kaipaa varmasti jokainen.

Olkaa ihminen ihmiselle

Haluamme kiittää ystävällisestä sekä erittäin nopeasta palvelusta Konepalvelu Uusitalo & Uusitalo Ay:tä. Hyvää joulua teille!

Anttilankulmantien porukka

Monen rakentajan ongelma on rakennusaikainen asuminen. Somero voisi tuoda esiin mahdollisuutta asua kaupungin vuokra-asunnossa rakentamisen ajan. Sopii myös paikkakunnalle muuttaville.

Etu

Kyllä on hienoja käsitöitä Ecotekolan kädentaitopuodissa, kannattaa poiketa.

Hiippalakki

Haaveita vain? 100 vapaata tonttia. Paljon tyhjiä asuntoja. Mikä toisi noin 300 uutta asukasta Somerolle?

Hämmästynyt

27 prosenttia vaan. Mitä mahtaa olla hulemaksun kans? Tasapuolist olisi poistaa se kaikilt, ei laajentaa. Voi mennä hule- ja paska vesi taas sekasin.

Luojan luomaa sano Tuittu

Kävin kontrolliin kuuluvassa labrassa terveyskeskuksessa ja soittoaikaa varatessa olikin hoitajalla ihmeelliset ohjeet. Hän kertoi, että lääkäreillä on paljon töitä, joten kehotti katsomaan itse labratulokset kanta.fi -palvelusta. Entäs uusi lähete? Ja, entä jos lääkitystä joudutaan muuttamaan? Hoitaja vastasi, että lääkäri voi ehkä soittaa. Sairaus edellyttää kuitenkin säännölliset labrat, mahdolliset lääkemuutokset ja lääkärin soittoajan.

Ihmeellistä

Laboratoriokäynneille tuleville asiakkaille kerrotaan vastaanotossa, että tulokset saa tietoonsa Kanta-palvelun kautta tai soittamalla/käymällä vastaanoton ”luukulla”. Tulokset siirtyvät Kanta-palveluun vasta lääkärin tarkistettua ne, eli lääkärimme käyvät läpi kaikki terveyskeskuksessa otetut näytteet. Lääkärit eivät soita laboratoriovastauksista, mikäli niissä ei havaita mitään poikkeavaa, mutta lääkäri ottaa aina yhteyttä, jos tulokset vaativat toimenpiteitä. Vuosikontrollit ja muut lääkäri kirjoittaa näkyväksi kantaan tai asiakas voi ne halutessaan kysyä sairaanhoitajalta.Laboratoriokokeita voidaan ottaa satoja päivässä ja lääkäriresurssin käyttäminen asioihin, joissa ei ole lääkäripalvelun tarvetta, olisi melkoista hukkaresursointia. Pitkäaikaissairauksien hoidon painopiste on omahoidossa – potilashan hoitaa itse itseään 8 760 tuntia vuodessa, mutta tapaa terveydenhuollon ammattilaista vain enintään muutaman tunnin vuosittain. Pitkäaikaissairauden seurannan tulisi perustua hoitosuunnitelmaan. Pyrkimyksenämme on, että jokaisella potilaalla olisi hänen kanssaan yhdessä tehty hoitosuunnitelma, joka on myös potilaan käytettävissä sähköisesti Kannassa tai paperisena. Mikäli potilaalla ei vielä tällaista ole, ajanvarauksen yhteydessä kannattaa pyytää, että seuraavalla tapaamiskerralla sellainen tehdään. Tällöin tarvittavat kontrollikäynnit ja toimintamalli on sekä potilaan itsensä, terveyskeskuslääkärin että sairaanhoitajan tiedossa.

Taru Nordlund, perusturvajohtaja

Ihana kirjoitus Merja Ryhdältä pe 13.12 lehdessä.

Myös nuorten äiti

Tekstarien puhelinnumero ei ota vastaan kuvia. Kuvalliset viestit tulee lähettää sähköpostiosoitteeseen toimitus@somerolehti.fi.

Toimitus