Somero-lehti 1.12.1989

Someron Esan vasta valittu puheenjohtaja Reijo Vaha sai käsiinsä hyväkuntoisen urheiluseuran.

– Velkaa ei ole, talous on kunnossa ja varsinkin nuoria urheilijoita mukana toiminnassa on enemmän kuin pitkiin aikoihin, myhäilee Vaha, 41.

Reijo Vaha on pitkän linjan esalainen. Seuran johtokunnassa hän on istunut jo viidentoista vuoden ajan ja ollut myös hiihto- ja yleisurheilujaostojen pitkäaikainen jäsen. Hiihtojaostossa Vaha on heilutellut puheenjohtajan nuijaa usean vuoden ajan.

– Seuran puheenjohtajuuden jouduin ottamaan vastaan, kun muitakaan halukkaita ei löytynyt. Mitään mullistuksia en Esan toimintaan lupaa, vaan vanhoilla, hyväksi koetuilla linjoilla tullaan jatkamaan, sanoo Vaha.

Tähän linjaan kuuluu muun muassa jaostojen itsenäisyys. Toisin sanoen, ne huolehtivat mahdollisimman pitkälle omasta toiminnastaan ja taloudestaan. Pääseuralle jää ikäänkuin jaostojen kattojärjestön rooli.

– Esakallion toimintaan aiotaan tulevaisuudessa panostaa nykyistä enemmän. Tarkoitus on elvyttää lavan toimintaa hiljaiselon jälkeen. Miten se tehdään, sitä en tässä vaiheessa pysty sanomaan.

Vanhemmat tervetuloa mukaan!

Vaikka puheenjohtajan tehtävät lohkaisevatkin tulevaisuudessa entistä enemmän Vahan Reijon ajasta, hän ei aio jättää itselleen mieluisinta urheilun työsarkaa: nuorten ohjaamista. Reijo tullaan entiseen tapaan näkemään hiihto- ja yleisurheilukilpailujen ja -harjoitusten vetäjänä.

– Sellainen toivomus minulla olisi lasten ja nuorten vanhemmille, että nämä lähtisivät entistä innokkaammin mukaan lastensa harrastukseen. Seurassa löytyy aina kaikenlaista puuhaa myös vanhemmille kuljetuksista, huollosta ja ohjauksesta lähtien. Tärkeintä on, ettei urheilun harrastaminen lopu nuorilta ainakaan vetäjien puutteen takia, korostaa Vaha.