”Grand old man” ja muut sopalaiset tenniskamppailuissa

0
Somerolainen tenniskenttien konkari Raimo Paajanen hallitsee myös leivonnan ja kakunkoristelun niksit.

Teksti Juha Laakso

Loppuvuosi on jälleen ollut kiireistä aikaa Someron Pallon/Tenniksen edustajille. Ikämiessarjojen joukkueet ovat jatkaneet sarjapelejään ja seuran perinteinen pikkujouluturnaus vietiin lävitse ennätyksellisen suurella osanottajajoukolla.
Someron tennishalliin kokoontui peräti kuusitoista sopalaista ratkomaan paremmuuttaan perinteisessä pikkujouluturnauksessa.
Pelimuotona oli tuttuun tapaan nelinpeli, johon mukana olleista arvottiin kahdeksan paria. Kaikki parit pelasivat illan aikana toisiaan vastaan pikapelin ja palkintojärjestys muodostui näistä otteluista kertyneiden pisteiden perusteella.
Voittajaksi pelasi kaksikko Heikki Pöysti/Jari Erikäinen , joka sai kasaan 20 pistettä. Kakkostilan jakoivat 18 pisteellä parit Pauli Eino/Henri Nevalainen ja Ari Kujansuu/Keijo Suvela .

Somerolainen tenniskenttien konkari Raimo Paajanen hallitsee myös leivonnan ja kakunkoristelun niksit.

”Raikka” se vaan jaksaa!

Turnauksen aluksi tennisporukka pääsi nauttimaan SoPa-tenniksen ”grand old manin”, Raimo Paajasen , tarjoilemat syntymäpäiväkahvit maistuvine täytekakkuineen. Edelleen vetreässä pelivireessä oleva ”Raikka” täytti itsenäisyyspäivän kynnyksellä 80 vuotta.
Jo pitkälti yli kuusikymmentä vuotta tennistä pelannut Paajanen suunnittelee osallistumista ikäluokkansa seuraaviin henkilökohtaisiin Suomen mestaruuskilpailuihin. Sitä ennen hän jatkaa pelaamista SoPan 75-vuotiaiden miesten joukkueessa senioritenniksen valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa.
Kyseinen joukkue pelasi tämän viikon maanantaina kotiottelun vantaalaista Valko-Palloa vastaan. Paajanen hoiteli kotijoukkueen ensimmäisen kaksinpelivuoron neljä vuotta nuorempaa ”junioria”, Hannes Lankista vastaan.
Miehet kävivät varsin tasokkaan ja tasaisen kamppailun, jossa molemmat voittivat ensin yhden erän ja ratkaisivat sitten paremmuutensa niin sanotussa ”pitkässä tie-break -erässä”.
Paajanen nousi ratkaisuerässä 0–2 tilanteesta 4–2 johtoon, jäi välillä muutaman pinnan alakynteen, kunnes taisteli itsensä 7–7 ja 8–8 tasalukemiin. Kaksi seuraavaa palloa päättyivät Lankisen voittoon, joten vantaalainen vei jännitysnäytelmän nimiinsä eräluvuin 2–1.

Harmillinen takaisku – ja nelinpelivoitto

SoPan Reijo Tuomonen aloitti toisen kaksinpelin väkevästi, peitoten V-P:n Jouko Kirin avauserässä pelivoitoin 6–1. Väylä siis näytti olevan auki isäntien tasoittavalle otteluvoitolle.
Toisen erän ensimmäisessä syöttövuorossaan Tuomonen tunsi vihlovaa kipua selässään, eikä pystynyt enää jatkamaan syöttötyöskentelyä. Ottelun jatkaminen oli siten käytännössä mahdotonta ja vierasjoukkueelle kirjattiin tästä ”luovutuksella” päivän toinen voitto.
Pelipäivän päättäneessä nelinpelissä SoPaa edusti parivaljkko Reijo Oras/Erkki Liikanen. He saivat Valko-Pallon puolelta vastaansa Lankisen ja koko ottelun ikänestorin, 82-vuotiaan Timo Laaksosen .
Alku sujui hyvässä vireessä olleen somerolaiskaksikon täydellisessä hallinnassa, kunnes SoPan 5–0 johtotilanteessa V-P:n kaksikkokin alkoi saada omaa peliään paremmin uomiinsa.
Oras ja Liikanen olivat silti ”pelin päällä” loppuun asti, voittaen kamppailun suoraan kahdessa erässä lukemin 6–1 ja 6–3. Tämä alkukauden toinen voittopiste riitti nostamaan SoPan seiskaviitoset ykkösdivisioonan A-lohkon peränpitäjän paikalta kuudenneksi.