Heikki Paakkanen miekkaili SM-kultaa

0
Yli 60-vuotiaiden miesten sarjan finaali oli tiukka. Heikki Paakkanen (selin) rutisti voiton Ilkka Seppäsestä erin 10-9.

Heikki Paakkanen voitti kalpamiekkailun yli 60-vuotiaiden miesten sarjan veteraanien SM-kilpailussa Oulussa. Paakkanen edustajaa helsinkiläistä Habda-seuraa.

Mies on ylpeä monestakin syystä. Hän saavutti voiton ikäistään nuorempien sarjassa. Heikki Paakkanen mittelee normaalisti seitsenkymppisissä. Oulun kisoissa tuo sarja kärsi osanottajapulasta ja yhdistettiin kuusikymppisten sarjaan.

Paakkanen on takki auki myös siksi, että taakse jäivät kovat kilpakumppanit Ilkka Seppänen Saimaan Säilistä sekä Hans Andersson Ylioppilasmiekkailijoista.

– He ovat pitkän linjan miekkailijoita, harrastaneet lajia varmaan viitisenkymmentä vuotta. Seppäsen olen aiemmin voittanut, mutta myös hävinnyt, arvioi Paakkanen taitureita.

Heikki Paakkanen voitti seitsemästä alkukilpailusta viisi. Hän hävisi Mikkelin Miekkailijoiden Pekka Rimpiläiselle , joka on nuorempi somerolais-helsinkiläistä Paakkasta.

– Hän tulee härkäpäisesti päälle, kertoi Paakkanen vastustaja Rimpiläisestä, ja arveli jatkomatseissa häviävänsä uudelleen savolaiselle.

Toista kertaa Paakkasen ei tarvinnut kohdata Rimpiläistä, sillä Ilkka Seppänen pudotti Mikkelin Miekkailijoiden Rimpiläisen jatkosta. Paakkanen taas pudotti pitkän ja ulottuvaisen Hans Anderssonin, jolle hän oli harjoitussaleilla aina hävinnyt.

Loppuottelu Seppäsen ja Paakkasen välillä oli tiukka. Tasatilanteessa 9–9 arvonta antoi Ilkka Seppäselle edun. Minuutin loppumittelössä Seppäselle olisi riittänyt tasatilanne voittoon. Seppänen ei saanut pidettyä puolustuksellaan Paakkasta loitolla, vaan tämä sai perille vaadittavan kymmenennen piston.

Heikki Paakkanen sanoo avuikseen viime minuuttien keskittymisen. Ote ei herpaannu, vaan Paakkanen jaksaa rutistaa kisan tarkasti loppuun.

Ilkka Seppänen oli toinen ja kolmanneksi tulivat Saimaan Säilien Ilari Saarinen ja Ylioppilasmiekkailijoiden Hans Andersson.

Paakkasella on aiemmista veteraanien SM-kisoista taskussaan pronssia.

– Järjestyksen mukaan nyt olisi pitänyt tulla hopeaa, mutta hyppäsin yhden portaan yli ja pääsin kiinni kultakantaan, velmuilee Paakkanen.

Heikki Paakkanen lähtee tammikuussa Lontooseen kisaamaan. Hän osallistuu veteraanien kalpamiekkailun neljän ottelukierroksen toiseen osioon ( London Veteran Circuit ). Ensimmäinen oli Suomessa Kupittaalla Turussa. Kolmas on Wroclavissa Puolassa huhtikuussa 2020.

– On vaarallista mennä influenssarokotusjonoon, vitsailee graafikko.

Odotellessaan piikille pääsyä Paakkanen tapasi vanhan tuttunsa. Tämä houkutteli Heikki Paakkasen ja vaimonsa Nooran visiitille saarivaltioon.

Tammikuisesta Lontoon reissusta tulee yhdistetty kilpa- ja vierailumatka.