Henri Liipolalle OK:n tehostamistukea

0
Valmentaja Kari Pihkanen (vas.) ja valmennettavansa Henri Liipola ovat pitkälti vastanneet toimivan harjoitustilan suunnittelusta ja rakentamisesta.

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Kari Eerikäinen

Suomen Olympiakomitea on valinnut runsas viikko sitten Urheiluliiton EM-valmennettaviin nimetyn Someron Esan moukarinheittäjä Henri Liipolan saamaan valmennuskuluihin tarkoitettua tehostamistukea yhdessä 28 muun yleisurheilijan kanssa. Yleisurheilun tukisumma on kaikkiaan 499 800 euroa, joka jaetaan nyt nimetyille tuen saajille.

Tukisummasta kohdistetaan eri painopistelajeille oma osuutensa. Moukarinheiton tehostamistuen piirissä Liipolan lisäksi ovat Aaron Kangas, Aleksi Jaakkola ja Krista Tervo . Muista rinkiheittäjistä tukea saavat myös kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo ja kiekonheittäjä Helena Leveelahti .

Suomen miesseiväshyppääjistä kukaan ei selviytynyt Olympiakomitean tehostamistuen saajien joukkoon. Naisseiväshyppääjistä tuen piiriin pääsi ainoana takaisin Jarno Koivusen valmennukseen siirtynyt naapurikaupungin Wilma Murto.

Ensi vuosi on sekä Tokion olympiavuosi että Pariisin EM-kisavuosi.