Holttiselle ja Liipolalle taas opiskeluapurahaa

0
Henri Liipola.

Teksti Aulis Tiensuu

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi opiskeluapurahan 130 urheilijalle lukuvuodelle 2019–2020. Yleisurheilijoita joukossa oli 19, joista Someron Esasta kaksi eli reilu 10 prosenttia. Seiväshyppääjä Tommi Holttinen ja moukarinheittäjä Henri Liipola saivat tällä kertaa kumpikin pienemmän 1 500 euron apurahan.

Vuonna 1972 tasavallan presidentti Urho Kekkosen aloitteesta perustetun säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa sekä edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista.

Tommi Holttinen opiskelee Turun Ammattikorkeakoulussa fysioterapeutiksi ja Henri Liipola Tampereella tietotekniikan insinööriksi. Kumpikin on saanut vastaavaa apurahaa jo kahdesti aiemminkin.

Tommi Holttinen.