Isot liikekiinteistöt vaihtoivat omistajaa

0

Ostajana on liikekiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö

Kaksi Someron suurimpiin kuuluvaa liikekiinteistöä ovat vaihtaneet omistajaa. Someron Jumbohalli Oy, Janne Virtanen myi omistamansa kiinteistöt Helsingintien varressa. Toisessa rakennuksessa toimii Tokmanni ja Hydro-osa Finland ja toisessa Virtasen huonekaluliike ja Veikon Kone.

Uusi omistaja on Kiinteistöosakeyhtiö Kaupanpaikka. Kauppa toteutui marraskuussa.

– Kaupanpaikka toteuttaa nimensä mukaista toimintaa. Kun tieto kohteista saapui meille, vaikuttivat ne hyvin sopivilta kohteilta strategiaamme. Strategiamme on omistaa ja hallita liikekiinteistöjä, suomalaisen ostajayrityksen toimitusjohtaja Markku Ropponen luonnehtii kauppaa.

Ropponen myöntää Someron kohteiden vaikuttaneen heti ”tosi mielenkiintoisilta”.

– Niiden sijainti on hyvä vilkkaan tien varrella lähellä isojen teiden risteystä, tavallaan porttina Somerolle saavuttaessa. Ne ovat myös hyvässä kunnossa, Janne näyttää pitäneen niistä hyvää huolta. Näistä tekijöistä lopputulos sitten parsiutuikin.

Markku Ropponen toteaa, että käytännössä kaupasta ei aiheudu millekään osapuolelle mitään muutoksia.

– Sehän se lienee tärkein asia liikekiinteistöissä toimintaa pyörittävien yritystenkin puolesta.

Tokmannin sisältävässä kiinteistössä on 4 000 neliötä ja Virtasen sisältävässä 3 500. Kaupanpaikka omistaa myös Huittisissa Tokmannin kiinteistön, joten Somero oli sijoituskohteena samankaltainen Huittisten kanssa.

Markku Ropponen asuu Turussa. Kyseessä on henkilökunnaton kiinteistösijoitusyhtiö, joka on rekisteröity Huittisiin.

Janne Virtanen kertoo kaupan myötä luopuneensa puolesta omistamastaan kiinteistömassasta.

– Ne myytiin ajansäästämiseksi, sillä hommia on paljon. Esimerkiksi auton mittariin kertyy vuodessa noin 100 000 kilometriä, toteaa Somerolla edelleen asuva Virtanen.

Janne Virtanen omistaa edelleen kiinteistöjä Forssassa, Salossa ja Turussa. Esimerkiksi Virtasen kalustetalon yrittäjä Ari Tuomonen jatkaa edelleen toimintaa Janne Virtasen omistamassa vuokrakiinteistössä Forssassa.

Kalustetalo Arvo Virtanen perustettiin 1968. Se on toiminut yli 50 vuoden ajan, aikoinaan myös Arvo Virtasen rakentamassa jumbohallissa, jossa nykyisin on Tokmanni.