Vuonna 2010: Jasmina kisaa Suomen kauneimman tittelistä

0
Viime keväänä Someron lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Jasmina Toivonen on mukana Suomen Kaunein 2009 -mallikilpailussa.

Somero-lehti 5.1.2010

Teksti ja kuvat Eino Nurmisto

Muotiharrastuksen lisäksi Jasmina Toivosella on aikaa Eetu-koiralleen.

19-vuotias Jasmina Toivonen päätyi hakemaan mallintöitä monien ehdotuksien jälkeen. Nyt Jasmina on mukana Suomen Kaunein-kilpailuissa. Kilpailuun valittiin satojen hakijoiden joukosta kaksikymmentä mallia, joista tekstiviestiäänestyksellä valittiin finaaliin kymmenen kilpailijaa. Koko kilpailun voittaja selviää finaalitapahtumassa tammikuun puolivälissä. Kilpailun palkintona on sopimus mallitoimisto Paparazzin kanssa.
Kilpailu ei ole tuonut Toivoselle erityisemmin paineita.
– Jo finaalipaikka on minulle voiton veroinen saavutus. Kilpailun ei ole suinkaan tarkoitus olla missikisa, vaan kilpailussa haetaan nimenomaan mallia.
Mallintöistä Toivosella onkin kokemusta jo pidemmältä ajalta. Viime aikojen mallitöistä Jasminan mieleen on jäänyt Muodin Huipulle-ohjelmasta tutun Antti Asplundin malliston kuvaus. Tunnetun suunnittelijan kuvausten ohella jännitystä toi kuvauspaikka. Kuvat otettiin akvaariossa meduusojen keskellä.
– Vesi oli kylmää ja aikaa vähän. Veden alla oli myös vaikeaa näyttää hyvältä, kun näytti henkeä pidätellessä lähinnä pallokalalta, Jasmina naurahtaa.
Mallintöiden siivellä myös muoti on tullut tärkeäksi osaksi Toivosen arkea. Monien muiden muodista ja pukeutumisesta kiinnostuneiden tavoin Jasmina kirjoittaa muoti-blogia, eli eräänlaista muotiaiheista päiväkirjaa nettiin. Muotiblogeihin ylläpitäjät kirjoittavat pohdintojaan muodin maailmasta ja muunmuassa kuvaavat päivittäin päivän asukokonaisuuden sivuilleen.
Toivosen puolisen vuotta kestänyt blogiharrastus on kuitenkin vasta tiensä alkutaipaleella.
– Blogia on tarkoitus kehittää ja aion myös tutustua muihin muotibloggareihin. Olen menossa muotiblogiristeilyllekin, Toivonen kertoo.
Suosituimmat muotiblogien kirjoittavat ovat maailmalla, erityisesti Ruotsissa, nousseet julkisuuden henkilöiksi. Suomessa muotiblogi-ilmiö on vasta menossa tähän suuntaan. Yritykset ovat kuitenkin jo tajunneet blogien mainosarvon, ja suosituimpien blogien kirjoittajia lahjotaan jo Suomessakin esimerkiksi kännyköillä ja VIP-kutsuilla. Jasmina ei pidä ”lahjontaa” kuitenkaan pahana asiana.
– Kaupallisuus sopii muotiblogeihin. Mielipiteet ja sisältö eivät kuitenkaan saa rakentua lahjonnalle. Se ei ole hyvä juttu, Toivonen pohtii.
Muotiblogilla saattaa kuitenkin olla merkitystä Toivosen tulevaisuudelle.
– Haluaisin tällä hetkellä muotitoimittajaksi ja päästä opiskelemaan viestintää. Menen kuitenkin tilanteesta toiseen tilanteen mukaan. Jos pääsen, niin hyvä. Jos en, keksin jotain muuta, Jasmina Toivonen kertoo.

Muotiblogin päivittäminen sujuu kannettavalla tietokoneella melkein missä vain.