Jouluposti menee jouluksi perille

0

Postissa eletään vuoden vilkkainta aikaa. Lakko sekoitti tämän vuoden joulusesonkia.

Postin palvelupäällikkö Ville Riihimäki vakuuttaa tervehdysten menevän silti perille jouluksi. Viimeiset lähetyspäivämäärät voi tarkistaa Postin nettisivuilta posti.fi/joulu.

– Joulupostit kulkevat aikataulussa, mennyt lakko ei vaikuta joulupostin kulkuun. Lakon aikana kertynyt postisuma on saatu valtaosin purettua, selvittää Riihimäki.

– Haluamme palvella Postissa asiakkaitamme mahdollisimman hyvin ja tuoda joulun jokaiseen kotiin. Työntekijämme ovat tässä avainasemassa, kiittelee palvelupäällikkö henkilökuntaa.

– Olemme palkanneet valtakunnallisesti Postille yli 3 000 jouluapulaista. Somerolla meillä on kolme jouluapulaista vakituisten työntekijöiden lisäksi, jatkaa Ville Riihimäki.

Viime vuosina joulukorttien lähettäminen on vähentynyt. Ville Riihimäki sanoo, että joulutervehdyksiin käytetään nykyisin myös somea ja pikaviestejä.

– Kortteja kuitenkin lähetetään yhä, valtakunnallisesti viime jouluna jaettiin 23 miljoonaa kappaletta. Kyselymme mukaan 74 prosenttia vastaajista kertoi aikovansa lähettää joulutervehdyksiä tänä vuonna, toteaa Ville Riihimäki.

Joulukorttien viimeiset lähetyspäivät

Kotimaan ikimerkillä (1,60 euroa) varustetut joulutervehdykset jaetaan jouluksi perille, kun ne postitetaan viimeistään tänään tiistaina 17.12. kirjelaatikoiden tyhjennysaikataulujen mukaan. Kun lisää Plus-merkin kotimaan ikimerkin viereen, viimeinen postituspäivä on torstaina 19.12. Huomioi kirjelaatikoiden tyhjennysajat.

Kirjelaatikoiden lisäksi joulukortit voi lähettää vastaanottajille Postin myymälöiden ja palvelupisteiden kautta. Selvitä myymäläkohtaiset postiinjättöajat, jotta lähetys ehtii perille jouluksi. Postiinjättöajat voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/postit

Kotimaan ikimerkillä ja Plus-merkillä lähetetyt joulukortit tulee postittaa ilman punaista kuorta.

Ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten lähetyspäivät löytyvät Postin joulusivuilta: posti.fi/joulu

Oikea osoite on edellytys lähetyksen sujuvalle toimitukselle. Selkeästi kirjoitetut vastaanottaja- ja osoitetiedot helpottavat joulukorttien lajittelua ja jakelua. Oikean postinumeron voit tarkistaa Postin verkkosivujen postinumerohausta.

Joulupakettien viimeiset lähetyspäivät

Ulkomaan pakettien viimeiset lähetyspäivät:
13.12. Eurooppa (pl. Ruotsi ja Baltia)
16.12. Ruotsi, Viro, Latvia ja Liettua

Kotimaan pakettien viimeiset lähetyspäivät:
19.12. XXS-koon paketti
20.12. Muut paketit netistä tai sovelluksella maksettuna

Paketin lähettäminen on edullisempaa OmaPosti-sovelluksessa tai netissä Postin sivuilla. Valmiiksi maksetun paketin voit jättää mihin tahansa Postin lähes 1 700 pakettiautomaattiin tai postiin.