Kaikilla ei ole älykännykkää

0

En ole Facebookissa enkä omista älykännykkää, sen sijaan olen tullut syrjityksi useassa asiassa paikallisten yritysten suhteen, enkä taatusti ole ainoa. Muistakaa hyvät yrittäjät, että älykännykkä ei ole lain velvoittama.

Syrjäytetty

Urheilukentälle löytyi miljoonat, mutta koirapuistolle ei edes muutamaa kymppitonnia. Ja koiria saa ulkoiluttaa ilmeisesti vapaana koska tahansa, viis lain vaatimasta kiinnipidosta. Muualla haetaan rahoitusta yrityselämästä, kun korjataan urheilupyhättöjä – näin saisi olla myös Somerolla. Myydään istuinpaikkoja uuteen katsomoon, kuten maailmalla. Kerätään muuta rahaa tällä tavoin muutama kymppitonni. Muutenkin, kolmannes rahoituksesta saisi olla kenttää käyttävän urheiluväen hankkimaa yritysmaailmasta. Kunta voi olla takuumiehenä, mutta ei koko summan maksumiehenä. Ja keruurahan tavoitteen voi pisteyttää kunkin käyttäjäryhmän välillä, esimerkiksi viime kesän käytön suhteessa. Mikähän mahtaa olla kyseisen kentän käyttöaste, kun lasketaan koko vuosi? Näin ison panostuksen osalta on syytä miettiä käytön tehostamista koko alueelle. Nyt näyttää aika hiljaiselta.

Ihmettelijä

Kenen on vastuu kun postin kulku huononee koko ajan. Lakko on loppunut jo ajat sitten. 9.12. illalla myöhään tuli luottokortti lasku, jonka eräpäivä oli 2.12. samassa postissa oli myös vanhoja lehtiä. Tiedän kolme henkilöä, joiden laatikkoon postiani jaetaan myös ja jotka tuovat sitä omaani ystävällisesti. Eräänä päivänä lakon jälkeen löysin vakuutuskortin sisältäneen kirjeen laatikon edestä maasta märkänä. Kaikki ihmiset eivät toimita kirjeitä eteenpäin. Useat laskut ovat saapuneet pahasti myöhässä. Näin huonosta palvelusta ei tarvitsisi maksaa edes nykyistä palkkaa.

Luotettavuus kunniaan

Punavihreä hallitus on kuin Tuntemattoman sotilaan alikersantti Lahtisen ajatukset. Alikersantti Hietasen mukaan saadaan tasa-arvo, kun jaetaan porvarien rahat kaikelle kansalle. Sitten pelastetaan ilmastokin.

Make

No, köyhät tekee, mun ei tarvii, kun luonnosta saa kaiken täällä maalla, maidonkin naapurista, lihan ja vihreet luonnosta, munat omasta takaa, viljat ja jauhot taksvärkistä, kun auttaa naapureita silloin tällöin. Ansoilla lihat. Ja ei täällä maalla autoja ja mopoja ratsata. Täällä saa ajaa millä vaan, vaikka Somerolle tai Saloon, kun ajaa pikkuteitä. Ja seurakunnalta ynnä muualta saa hyviä ilmiasia ruokakasseja kotiin tuotuna, kun ei ole autoa, tai ainakin kun sanoo, ettei ole autoa, niin kaikki tulee oven taakse. Helppoa ja yhteiskunta maksaa.

Facesta kopioitu