Keilaradoilla kolisee vielä

0
Somerolaiskeilaaja Anton Jakonen (vas.) .

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron keilahallissa on täysi kilpailutohina päällä vielä kaksi päivää ennen jouluaattoa. Sunnuntaina näet heitetään tämän vuoden viimeisen keilailun erikoiskilpailun finaali.

Marraskuussa käynnistyneeseen ”Erikoisteippi Open” -kisaan oli ennen tämän viikon viimeisiä karsintaeriä osallistunut viitisenkymmentä keilaajaa eri puolilta eteläistä Suomea.

Someron Keilaajien edustajille oli kirjattu pitkälti toistakymmentä karsintatulosta ja parhaat niistä tulevat oikeuttamaan paikkaan sunnuntain loppukilpailussa.

Karsinnan tuloskärkenä komeilee usein Somerolla kilpailemassa nähty lahtelaisseura Valtin Teemu Asplund . Hän latoi kuudella heittosarjalla komeat pisteet 1567, joskin 36 pisteen tasoitushyvityksellä. Joka tapauksessa lahtelaisen nettotuloskin (1531) on yksi parhaista Someron radoilla heitetyistä.

Heti Asplundin takana ja finaalipaikkansa jo varmistaneina tuloslistalla olivat alkuviikolla somerolaiset Anton Jakonen (1459/162) ja Harri Paikkari (1449/126).

SomKe:n heittäjistä Pekka Manni (1381/186) oli karsinnan yhdeksäntenä ja Olli Lehtinen (1365/132) kahdentenatoista, eli viimeisellä loppukilpailuun oikeuttavalla sijaluvulla.