Koirapuiston rakentamisesta täpärä äänestys

0
Koirapuiston tarpeellisuuden yksi peruste oli se, että isojen koirien on päästävä juoksemaan hihnatta.

Somerolle ei ainakaan pariin vuoteen ole tulossa kaupungin toimesta koirapuistoa. Kaupunginvaltuusto päätti äänin 19–16, ettei koirapuistolle varata 10 000 euron määrärahaa vuodelle 2023.

Valtuutettu Antti Kotti (sd.) toivoi, että puistot ja muut alueet kohdalle olisi korvamerkitty koirapuistolle tuo kymppitonni. Hänelle olisi riittänyt myös se, että taloussuunnitelmaan puistojen kehittämiskohtaan olisi edes tullut kirjoitetuksi sana koirapuisto. Riitta Lehtinen kannatti puoluetoverinsa ehdotusta.

Antti Kotti sanoi, että koirapuistoa on toivottu kovasti ja tarve on selkeä. Syynä on esimerkiksi se, ettei koiria saa pitää alati vapaina; 1.3.–19.8. koirien tulee olla kiinni tai välittömästi kytkettävissä. Isot koirat tarvitsevat liikuntaa, sillä niille ei riitä kävelyvauhti.

– Somerolla on paljon koiranomistajia, jotka toivovat keskustaan koirapuistoa. Kyllä tänne sellainen saadaan mahtumaan, tuumasi Kotti.

Hänestä koko sali oli aikoinaan yksimielinen siitä, että koirapuistoasia selvitetään.

Keskustan Tero Pirttilä tuumasi, että Somerolla riittää lääniä ulkoiluttaa koiraansa, sillä onhan Somero syvää maaseutua.

Hänestä puiston sijoittaminen oikeaan paikkaan Someron keskustaan on haasteellista.

– Asuit sitten millä asuntoalueella tahansa, niin puisto on aina jollekin väärässä paikassa ja sinne on matkaa.

Kristillisdemokraattien Tarja Iivonen totesi koirapuiston olevan hieman samanlainen kuin lasten leikkipuistot. Niihin mennään usein autolla. Päästetään koira juoksentelemaan hetkeksi ulos ja lähdetään sitten kotiin.

Valtuusto mietti ja keskusteli pitkään, voiko koirapuiston lisärahan laittaa taloussuunnitelmaan tuleville vuosille.

Ismo Valve (sd.) totesi, että vähän aikaa sitten kokouksessa myönnettiin liki pari miljoonaa urheilukenttään.

– Nyt ruvetaan äänestämään kymppitonnista, ihmetteli Valve.

Koirapuiston 10 000 euron lisärahan puolella olivat demarien kuusihenkinen valtuustoryhmä Raila Hakamäki, Juhani Kaivo, Ulla Korpihuhta, Antti Kotti, Riitta Lehtinen ja Ismo Valve, kokoomuksen Pia Maavirta, Jutta Varjus ja Juha Wiskari, vasemmistoliiton kaksikko Jukka Lehtilä ja Heikki Lehtinen, perussuomalaisten duo Harri Känkänen ja Matias Mäkinen sekä keskustan Maija Tuomola, kristillisdemokraattien Tarja Iivonen ja vihreiden Katariina Kauriinoja. Loput eli 19 valtuutettua vastustivat koirapuistorahan lisäämistä taloussuunnitelmaan.