Kolmen murron täsmäisku jouluaattona

0

Jouluaattona Somerolla Palman teollisuusalueella ahkeroineet murtovarkaat iskivät sarjatyönä peräkkäin kolmeen eri yritykseen. Hälytys tuli aamulla puoli neljän aikoihin.
Someron Renkaaseen murtauduttiin ensin rikkomalla takaportti ja sen jälkeen puskettiin sisään pääovesta. Samassa rytäkässä menivät myös turvalukot säpäleiksi.
– Rahaa meni varkaiden mukana yli 5 000 euroa. Vähän siinä joulufiilis kärsi ja joku sai hyvät joulurahat, toivottavasti menivät edes lapsille lahjoihin. Yhtään työkaluja ei viety, joten sekin tuli mieleen, oliko näillä varkailla lainkaan autoa, kummastelee yrittäjä Anne Rosenberg.
Peltipintaan poikettiin sisään konttorin ovesta.
– Yhtään rahaa ei ollut vietäväksi, mutta kaikki mahdolliset lukot murrettiin rikki arkistokaapeista. Jotain siinä kovin haettiin. Saman tien rikottiin jopa ensiapukaapin lukko. Hyvin ikävä olo tästä tulee. Eihän tätä voi kotiin verrata, kun on vain verstas kyseessä, mutta kaikkea sitä näköjään voi tapahtua, yrittäjä Janne Nurmi huokaisee.
Kolmas kohde Palman alueen täsmäiskussa oli Maanrakennusliike Salminen.
– Hallin käyntiovi oli rikottu ja penkomisen jälkiä näkyi. Mitään ei oltu viety, vaikka täällä olisi ollut tavaraa ilmalämpöpumpusta monenlaisiin työkaluihin asti. Muu kai ei ole kiinnostanut, kuin pelkästään raha. Sosiaalitilat ovat vasta rakenteilla, joten rikottavaakaan ei ollut paljon, toteaa yrittäjä Jarno Salminen.
Janne Nurmi kiittelee sekä vartijan että poliisin toimintaa.
– Vartija kävi tarkistamassa muitakin alueita, näkyisikö jälkiä. Poliisi puolestaan kävi tutkimassa aattona ja vielä joulupäivänäkin.
Anne Rosenberg tuumii, että jotain enemmän pitää vastaisuuden varalle suunnitella.
– Olemme tämän alueen yrittäjien kesken pohtineet yhteistä valvontakameraa. Se maksaa, mutta yhdessä ”Alueella kameravalvonta” -merkkien kanssa se voisi olla hyvinkin toimiva. Uusissa kameroissa on tosi hyvä kuva.