Lehdetön alue on tuuliajolla

0

Somero-lehti täytti juuri 95 vuotta. Sitä juhlittiin töitä ahertaessa tuoden julki somerolaisten ihmisten elämää iloineen ja suruineen ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Lehti pyrkii kuuntelemaan herkällä korvalla, mitä on meneillään ja tulossa, ja luotaamaan sitä menneeseen.

Oma lehti on iso asia paikkakunnalle, asukkaille lapsista ikäihmisiin, työtä tekeville, työttömille, virkamiehille, päättäjille, yrityksille ja koko yhteisölle. On kanava tuoda julki pientä, suurta ja siltä väliltä; tietoa, taitoa, mielipiteitä; uutta ja ihmeellistä ja vanhaa ja turvallista.

Jos paikallista aviisia ei olisi, niin elo olisi vaikeampaa. Yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvaisuus vähenisi. Uutistarjontaan tulisi aukko. Osallistuminen ympärillä olevaan yhteiskuntaan olisi hankalampaa. Lehdettömyys vaikuttaisi koko alueeseen, kun kulmakuntien peili puuttuu. Saattaisipa päättäjienkin ote lipsua, kun ei ole toimittajia seuraamassa ja kertomassa päätöksistä.

Kun esimerkiksi naapurikunnassa Nummi-Pusulassa vaikuttanut Ykkössanomat joitakin vuosia sitten lopetettiin, niin tuon alueen asukkaat olivat tuuliajolla. He ihmettelivät, mihin he nyt laittavat seuratoimintansa, uutisensa ja ilmoituksensa. Heistä tuntui, ettei kukaan ole heidän tuntojensa tulkki: he eivät ole enää lehden arvoisia.

Annetaan paikallisen äänen kuulua monipuolisena, somerolaisena. Rakkaat lukijat, pidetään yhteyttä.