Lumiukko puusta, kritiikkiä murrekirjoittamisesta, polkupyörä etsii omistajaa…

0
Lumiukkomme vuosimallia 2019 Hyvää uutta vuosikymmentä Somero-lehden lukijoille t. Jukolan tontut

Lumiukkomme vuosimallia 2019. Hyvää uutta vuosikymmentä Somero-lehden lukijoille!
Jukolan tontut

Löytyykö omistajaa Tunturi-merkkiselle ”nuorisopyörälle”? Ilmestyi tontille joulu-aaton aattona.
040 592 4676

Koulujen loma aikoina myös jouluaattona, joulupäivänä, tapaninpäivänä, uudenvuodenaattona ja loppiaisena ovat kaikki liikuntatilat vailla pelejä tai harjoituksia. Miksi?
Ei kun pelaamaan

Ruusukiitokset seurakunnan Svenssonin jouluaatosta. Oli mieltä lämmittävää yksinäiselle ihmiselle käydä Svenssonilla sekä joulupuurolla että kirkon jälkeen joulukahvilla. Lämpimät kiitokset Kaisa Ällille ja Paula Suomiselle, jotka uhrasivat jouluaattonsa meidän yksinäisten tai seuraa kaipaavien jouluaaton hyväksi!
Yksi yksinäisistä

Kiitokset Somerkirjalle ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta! Tuetaan oman, yli satavuotiaan kaupan toimintaa! Antoisaa kirjavuotta kaikille.
Eija Komu

Tiedoksi Laitiaistentieltä Jokioistentielle liittyjille. Jokioistentiellä on 80 km/h rajoitus. Monta kertaa on ängetty eteen, vaikka takanani ei tule toista autoa.
Ehdit jälkeenikin

Sydämenlämpöinen kiitos Somero-opiston neule & novelli -ryhmälle! Tervaskannon asukkaat saivat heiltä sisäisesti ja ulkoisesti lämmittävät lahjat jouluna. Hyvää uutta vuotta teille!
Tervaskannon väki

Mahtaisikohan näille tekstareille saada ”positiiviset viestit” ja ”negatiiviset viestit” -osiot erikseen. Olisi kiva nähdä, kumpia on enemmän. Muutaman vuoden seuranneena veikkaan jälkimmäistä.
Ulkomaalainen Somerolla vierailija

Murteet häviävät ja sekoittuvat. Se on surullista, mutta vääjäämätöntä kehitystä. Somero-lehdessä oli 20.12. mielipidesivulla kirjoitus otsikolla Muistoja. Loppuosa eli puolet tekstistä oli yritetty kirjoittaa murteella. Tarkoitus oli ollut ilmeisesti tuottaa tekstiä vanhalla someron murteella, mutta lopputulos oli sekavaa. Someron murteen joukkoon oli lipsahdellut nykysuomen lisäksi useita sanoja varsinkin turun, mutta myös karjalan murteista. Pyrittäisiinkö pitämään murteet puhtaina! Jos siihen ei pysty, voitaisiinko ihan vain kirjoittaa selkeällä nykysuomella, johon kouluissamme annetaan opetus.
Murteiden ystävä