Mieskuoro Euga julistaa joulurauhan

0
Mieskuoro Euga

MIESKUORO EUGA saapuu Someron kirkkoon Hankien kätkemää -joulukiertueen tuomana lauantaina 14. joulukuuta.

Erityisen noston ohjelmistosta ansaitsee kuorolaisten yhdessä johtajansa kanssa säveltämä ja sanoittama joululaulu Hankien kätkemää . Uunituore kiertueen nimikkoteos esitetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tuoreempien sävellysten ja kansainvälisen ohjelmiston lisäksi Someron kirkossa soivat useat perinteiset suomalaiset joulun ajan klassikot.

Konsertissa julistetaan myös joulurauha pilke silmäkulmassa Jukka Linkolan sävelin sekä suomeksi että ruotsiksi.

Eugan taiteellinen johtaja Visa Yrjölä on koko kuoron puolesta mielissään perinteen jatkumisesta.

– Somerolla on aina hienoa esiintyä, sillä vastaanotto on poikkeuksetta lämmin ja ainutlaatuinen. Ei ole salaisuus, että eugalaiset nauttivat paikallisesta ilmapiiristä, ja siksi palaavat Somerolle vuodesta toiseen.

Euga on kuorona ollut ennakkoluuloton ja taipunut mitä erilaisimpiin esityksiin sekä rooleihin. Kuoro on esimerkiksi esittänyt pelimusiikkia yhteistyössä Game Music Collective -orkesterin kanssa ja lanseerannut oman poikkitaiteellisen Elements of Euga -konserttisarjan.

Yrjölä näkee, että tämän vuoden joulukiertueen uusi joululaulu sopii kuoron profiiliin oivallisesti.

– Oman joulukiertueen nimikkoteoksen laatiminen kuorolaisten voimin on luonnollista jatkumoa Eugan toiminnalle, jossa on aina suunnattu katsetta eteenpäin. On hienoa, että kuorolaisia voidaan osallistaa tällä tavoin ohjelmiston laatimiseen.