Mikä SoVolle arvosanaksi?

0
Entinen Ilves-pelaaja Juhana Jyrkiäinen (vas.) livahti viime lauantaina karkuun Teemu Lammin ja muiden sovolaisten otteesta. Kuinka käy nyky-ilveksille huomenna Somerolla?

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Ennen joulua on tapana jakaa arvosanoja syyskauden suorituksista. Vaikkapa Futsal-Liigassa, jossa Someron Voima Futsal pelaa yhdeksättä peräkkäistä kauttaan.

Joukkueen kotisalin, eli Someron monitoimitalon remontin vuoksi SoVon alkukauden harjoittelu ja peliesitykset jäivät vaatimattomammalle tasolle kuin vuosikausiin. Heti kun Monarin ovet taas aukesivat, somerolaisjoukkue löysi maalitehonsa ja ponnisteli sarjan tyvisijoilta keskikastiin.

Huomenna SoVo Futsal pelaa vuoden viimeisen ottelunsa, joka samalla käynnistää liigan runkosarjan jälkimmäisen puolikkaan. Vastustajaksi Somerolle saapuu Ilves FS Tampereelta, joka isännöi kotikentällään syyskierroksen liiga-avausta SoVoa vastaan.

Tuolloin SoVo venyi (7–5) voittoon jatkoajan kautta, mutta tulos oli silti somerolaisleirissä pettymys. Takavuosien mestariseura Ilves FS on näet uudistunut edelliskaudesta jokseenkin täysin ja jo ensimmäisen kierroksen otteista näki, että nuoren joukkueen taidot eivät tällä kaudella taida kovin korkealle kantaa.

Nousuvireinen Ilves, kotikova SoVo


SoVolta Ilves siis nappasi yhden pisteen, mutta seuraavat kuusi kierrosta eivät tuottaneet tamperelaisille ainuttakaan lisäpinnaa. Viime aikoina tuloskäyrä on kuitenkin osoittanut ylöspäin, sillä Ilves on saalistanut pisteitä neljältä viime kierrokselta. Silti se on liigataulukossa yhä peränpitäjänä.

Somerolaisseura majailee kuudentena, kymmenen pisteen päässä viitossijasta ja kolme pinnaa pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Lisäpisteet olisivat siis SoVollekin huomenna tuiki tarpeen, jotta joukkue vankistaisi asemaansa kahdeksan parhaan joukossa.

Kotikentällään SoVo on esiintynyt edukseen; myös viime lauantaina, vaikka silloin sarjan kärkijoukkue Akaa Futsal veikin sarjapisteet mukanaan.

Nyt kun vastapuolelle astelee oletettavasti paljon heikompi joukkue, SoVon tulisi paikata syksyn hutilointinsa Tampereella ja kuitata Ilveksen kustannuksella täysi kolmen pisteen potti.

Mikäli tämä onnistuu, SoVo ansaitsee vastoinkäymisten sävyttämän syyskauden arvosanakseen tyydyttävän. Jos Ilvekselle taas lipsahtaa yksikin ”lahjapiste”, arvosana ei voi olla välttävää kummoisempi.