Päivä päivältä pimenevää

0

Aurinko nousee Somerolla tänään kello 9.09 ja laskee 15.21. Päivän pituus on nipin napin yli kuuden tunnin, 6 tuntia 12 minuuttia, ja hämärän kesto on 57 minuuttia. Vaikka se katalalta tuntuu, niin nyt on vielä valoisaa verrattuna siihen, mitä on joulukuun lopussa.

Vuoden pimeimpään aikaan on vajaa kolme viikkoa. Se koittaa talvipäivänseisauksessa 21.–22. joulukuuta. Silloin aurinko nousee Somerolla 9.34 ja laskee 15.14. Päivän pituus on silloin enää 5 tuntia 40 minuuttia ja hämärän kesto pidentynyt tasan tuntiin.

Kaamosaikaa kirkasti lumi, jonka pysyvyys on ennusteiden mukaan nyt epätodennäköistä. Myös Joensuuntien jouluvaloihin kerättävät uudet ledivalot saattavat auttaa. Yhden kauniin kortin ostamalla tukee pääkatua yhdellä kirkkaammalla ledillä. Voisivat ehtiä ensi jouluksi.

Toivotaan pakkasia, aurinkoisia ja kirkkaita päiviä sekä kuulaita öitä. Ne auttavat kaamoksessa talsijaa. Lisääkin lunta saa sataa meidän somerolaisten iloksi. Ripustellaan jouluvaloja ja heilutellaan heijastimia!