Perinteikäs joulunajan aviisi

0
Kannen kuvan on kuvannut Lassi Tuominen.

Somero-Seuran julkaisema Someron Joulu on jälleen täällä. Nimestään huolimatta lehti ei tuttuun tapaan juurikaan paljoa käsittele joulua. Se on kotiseutulehti, jonka sisällössä on mukana sekä historian havinaa että nykypäivää.

Tasan 100-sivuinen Someron Joulu on muhkea lukupaketti. Siitä pitää huolen iso ja uskollinen kirjoittajajoukko. Sisällysluettelon mukaan artikkeleita on lehdessä kaikkiaan 30 kappaletta.

Kuvien määrä on vuosi vuodelta lisääntynyt, mikä lehden luettavuuden kannalta on hyvä asia. Päätoimittaja Juha Heikkilä , toimitussihteeri Marika Haapala ja iso avustajajoukko ovat tehneet vakuuttavaa työtä. Ulkoasultaan lehti on edennyt vuosi vuodelta enemmän aikakauslehtimäisempään suuntaan.

Tuttuja kirjoittajia jo vuosien takaa ovat esimerkiksi Maija Haataja, Lyyli Honkio, Lassi Kantola, Ulla Kerko, Tuula Kämi, Manu Kärki, Kalle Pirttilä, Jouni Tamminen, Raija Rajala, Pekka Salminen, Reijo Siltasaari, Leeni Tiirakari, Pertti Toukkari ja Olavi Virtanen. Ja uudempiakin nimiä löytyy hyvä liuta.

Lehdellä on myös uskollinen ilmoittajajoukko. Heitä tarvitaan lukijoiden ohella, sillä lehti on Somero-Seuralle tärkein yksittäinen tulolähde toistuvasti joka vuosi. Sen tuomilla varoilla rahoitetaan muun muassa suurta määrää Someron museoita.

Seuraavakin vuoden päästä ilmestyvä lehti on mielessä. Mukana on pyyntö lähettää uusia juttuja ensi vuonna viimeistään syyskuun loppuun mennessä.