Seurakunnan talousarvio

0
Somerniemen seurakuntatalon korjaus on ensi vuoden suurin menoerä.

Kirkkoneuvoston esitys ensi vuoden talousarviosta meni muutoksitta läpi Someron kirkkovaltuustossa.

Talousarvio on alijäämäinen 160 000 euroa. Vuosikate on miinuksella hieman, 4 800 euroa. Talouspäällikkö Kirsi Parviainen on luottavainen, että sekin vielä kääntyy plussalle ensi vuoden mittaan.

Somerniemen seurakuntatalon remontti on ensi vuoden suurin menoerä. Marraskuun alussa ilmennyt vesivahinko pitää kuitenkin talon poissa käytöstä ainakin vielä ensi vuoden alkupuolelle asti. Vahinkokartoitus on valmistunut.

– Vesivahinko ulottuu vessojen ja eteisen aulatilojen lattioiden alle. Näyttäisi siltä, että salin puolelle vesi ei ole yltänyt. Oman haasteensa ja lisäkustannuksensa remonttiin tuo myös rakennuksessa aikoinaan käytetty asbesti, Parviainen toteaa.

Peruskorjaukseen on varattu ensi vuodelle 60 000 euroa, jolla on ollut tarkoitus muun muassa vaihtaa ikkunat, uusia ulkolaudoitus, tehdä lisäeristystä sekä ulkomaalausta.

– Nyt näitä töitä joudutaan tarkastelemaan uudelleen, mitä siellä pystytään tekemään. Vesivahingon korjaus kun nielee oman osansa remonttiin budjetoiduista varoista, Kirsi Parviainen arvioi.

Someron seurakuntatalo kuitenkin maalataan ja Someron kirkon tornien kattojen uusimisesta ja ulkokuoren rapautuvan tiilipinnan korjaamisesta laaditaan korjaussuunnitelma.

– Vielä ei ole tiedossa, kuka tekee tornin ympärille verkotuksen joko pysty- tai vaakatasoon ihmisten turvaksi. Ei sieltä kuitenkaan mitään joka päivä tipu, ja nekin putoilut ovat tiilten murusia ja palasia, eikä siis kokonaisia tiiliä.

Somerniemelle kirkon taakse, Painion rannalle ensi kesäksi valmistuvan sirottelualueen hinnaksi valtuusto päätti 80 euroa oman seurakunnan jäseniltä ja 150 euroa muilta. Vainajan nimilaatta on 170 euroa.

Uusi muistoalue ja uurnahautausalue siunattiin Somerniemellä käyttöön marraskuussa.

Someron muistolehdon kivipatsaita tullaan jossakin vaiheessa harventamaan niin, että tulevaisuudessa paasien jokaista pintaa voitaisiin käyttää nimilaattojen kiinnittämiseen.

Tuhkauksen suosio on Somerolla kasvanut ennakoitua suuremmaksi ja se kasvaa edelleen. Viime vuonna jo 63 prosenttia hautauksista oli tuhkauksia. Someron hautausmaalla sirottelualuetta ei ole.