SoPa/MS alkusarjan voittoon

0
SoPan C1-juniorit olivat kotiturnauksessaan mainiossa vireessä, voittaen kaikki ottelunsa. Kuvassa Emmi Luodon venytys pelastaa pallon peliin; suoritusta ihailevat libero Lotta Känkänen (selin), Miisa Lehtinen (verkolla) ja Aleksandra Lehtinen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallo/MS ja Perniön Urheilijat kävivät SoPan kotikentällä yli kaksituntisen taistelun lentopallon Lounais-Suomen alueen naisten kolmossarjan alkusarjan voitosta.

Jännitysnäytelmä huipentui viidenteen erään, jonka päätteeksi voittoa ja alkusarjan ykkössijaa pääsivät tuulettelemaan nuoret somerolaispelaajat. Erävoitot siis jakautuivat 3–2 (25–17, 22–25, 17–25, 25–23, 16–14).

B-junioritytöistä koostuva SoPa/MS osoitti jälleen kerran kovaa venymiskykyä tiukoissa tilanteissa. Neljännen erän 21–19 vierasjohdossa PeU oli enää neljän pinnan päässä sarjavoitosta, mutta kotijoukkue napsi erän viimeiset pinnat kylmähermoisesti nimiinsä.

Lyhyemmässä viitoserässäkin vieraat olivat parhaimmillaan kolmen pisteen karkumatkalla, mutta somerolaisjoukkue kiri jälleen rinnalle ja lopulta ohitse.

Syyskauden kymmenestä ottelustaan SoPa/MS sai täyden kolmen sarjapisteen potin kahdeksan kertaa. Päätöspelistä siis lohkesi kaksi pinnaa ja ainoasta tappiopelistäänkin joukkue sai tililleen yhden pisteen.

SoPalla joukkue myös alalohkossa


SoPan ohella B-lohkosta etenivät kevätkierroksen ylempään jatkosarjaan PeU, Ruskon Pallo-67, Littoisten TU/Black ja Koijärven Kunto. A-lohkosta mukaan liittyvät Loimaan Jankko ja Lapin Narvi-Pallo. Nämä seitsemän joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan alueen kolmossarjan mestaruudesta.

Alkusarjan samassa B-lohkossa SoPan N3-joukkue päätyi seitsemänneksi ja sen kausi jatkuu alemmassa jatkosarjassa.

Viiden alkukaudelta tutun vastustajan lisäksi lohkoon tulee kolme joukkuetta Satakunnan suunnalta, eli A-lohkosta. Alempi jatkosarja pelataan yksinkertaisena, eli kaikille joukkueille kertyy kahdeksan ottelua.

C-tytöt ryminällä ylempään pooliin

SoPan C-tyttöjunioreilla oli kova tahti päällä valtakunnallisen mestaruussarjan kolmannen poolivaiheen turnauksissa.

Somerolaisjoukkueet pelasivat samalla tasolla, eli F-poolissa, mutta kuitenkin eri lohkoissa ja eri paikkakunnilla. Kaikkiaan kuudessa pelaamassaan ottelussa Someron tytöt kärsivät ainoastaan yhden erätappion.

SoPan C-1 -joukkue esiintyi kotikentällään Joensuun koulun liikuntasalissa. Se aloitti päivän murskaamalla Vihdin Lentopallon nopeaan tahtiin eräluvuin 2–0 (25–15, 25–14).

Toisessa ottelussaan SoPa jätti vastapuolella pelanneelle Valkealan Kajolle vielä vähemmän mahdollisuuksia, sillä kotijoukkueen voittolukemiksi kirjattiin 2–0 (25–9, 25–14).

Päätöspelin avauserästä helsinkiläistä PuMa-Volleyta vastaan muodostui somerolaisittain päivän ainoa hieman takkuisemmin sujunut periodi. Lopulta kuitenkin myös tämä ottelu päättyi SoPan C-ykkösten 2–1 (13–25, 25–15, 15–12) voittoon.

Janita Rietzin valmentama somerolaisjoukkue pelasi lauantain ottelut seuraavalla kokoonpanolla: Serafiina Simola, Emma Känkänen, Miisa Lehtinen, Emmi Luoto, Anni Luoto, Aleksandra Lehtinen, Ella Santakangas, Saara Tasanko, Emma Lehtonen ja Lotta Känkänen .

Seuraavaksi paikalliskamppailu


Lohkovoittonsa myötä SoPan C1-joukkue pelaa seuraavassa, todennäköisesti tammikuun 11. päivänä pelattavassa poolivaiheessa pykälää korkeammalla, eli E-poolissa.

Mikä mielenkiintoisinta, sen kanssa samaan E-poolin kolmoslohkoon on sijoitettu SoPan toinenkin tämän juniori-ikäluokan joukkue, SoPa C2/Mustat.

Keskimäärin vuotta nuoremmista pelaajista koostuva SoPan C-kakkonen lunasti E-poolin paikkansa voittamalla Eurassa pelatun F-pooliturnauksen miltei näytöstyyliin.

Mustat aloitti päivän peittoamalla Paimion Yrityksen 2–0 (25–12, 25–13), joutui sitten vähän lujemmille kotijoukkue Euran Raikun kanssa (25–21, 25–21) ja sinetöi lohkovoiton 2–0 (25–17, 25–13) voitolla Koiviston Iskusta.

Seuraavan pooliturnauksen pelipaikkaa ei ollut keskiviikkoon mennessä julkistettu, mutta Somerolla tietysti toivotaan, että kahden oman paikkakunnan joukkueen mukanaolo avittaisi pelien tuomista tänne. Muut joukkueet E-poolin kolmoslohkossa ovat Littoisten TU ja Vampulan Urheilijat.

n Naiset/Lounais-Suomi,

kolmossarjan alkulohko B:

SoPa/MS 10 8 1 1 0 29- 7 27

PeU 10 7 1 2 0 28-10 25

RP-67 10 6 2 1 1 26-13 23

LTU/Black 10 6 1 1 2 24-12 21

KoiKu 10 5 2 1 2 25-16 20

_________________________________

Loimu/N-3 10 4 2 0 4 19-16 16

SoPa N-3 10 4 0 1 5 15-19 13

PiKe 10 3 0 1 6 15-22 10

NoSusi 10 1 1 0 8 7-26 5

TuUL 10 1 0 2 7 10-28 5

TuULiviirit 10 0 0 0 10 1-30 0

Viisi parasta ylempään jatkosarjaan, muut alempaan.