SoPan naisille tappiot kolmossarjassa

0
Pelivalmentaja Tanja Heino (keskellä) erätaukopalaverissa SoPa N3-joukkueen kanssa. Pelaajat (vasemmalta): Roosa Pura, Krista Mäkinen, Vilma Pyykkö, Viivi Pohjaranta, Janita Rietz, Salla Heino, Mira Heino ja Jasna Viitanen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon N3 -joukkue pelasi lentopallon naisten kolmossarjassa syyskierroksen viimeisen ottelunsa Joensuun koulun liikuntahallissa. Vierasjoukkueena kentällä esiintyi forssalainen Koijärven Kunto.

SoPa on mukana Lounais-Suomen alueen kolmossarjassa kahden joukkueen voimin. B-juniori-ikäisistä pelaajista koostuva SoPa/MS keikkuu B-lohkon kärjessä ja hieman kokeneempien pelaajien SoPa/N3 taisteli viimeiseen asti pääsystä kevätkaudeksi ylempään jatkosarjaan.

Kamppailuun lähdettäessä SoPalla oli vielä teoreettinen oljenkorsi kahden sarjataulukossa edellään olleen joukkueen ohittamiseen ja lohkon viitossijalle nousemiseen.

Koska peli päättyi forssalaisten 3–1 (25–15, 23–25, 25–20, 25–16) voittoon, SoPan jääminen alempaan jatkosarjaan sai sinettinsä.

Näin olisi joka tapauksessa tapahtunut seuraavana päivänä, kun Littoisten TU/Black napsi hieman yllättäen lisäpisteitä SoPa/MS:n kustannuksella ja varmisti oman paikkansa ylempään sarjaan.

Kakkoserästä taisteluvoitto


SoPan N-kolmosella oli pitkin ottelua useimmille lentopallojoukkueille niin kovin tuttuja pulmia aloitusten vastaanotto- ja puolustuspelissä. Aina kun kotijoukkue sai viilattua näitä osa-alueita parempaan kuosiin, se tiesi vastapuolen forssalaisille suuria vaikeuksia.

Parhaimmillaan SoPan peli kulki toisessa erässä, jossa se nousi muutaman pinnan takamatkalta komealla taistelulla erävoittoon.

SoPa aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa passeja jakeli Vilma Pyykkö , liberon roolia hoiteli Krista Mäkinen , hakkurin paikalla pelasi Jasna Viitanen , keskipelaajina Janita Rietz ja Salla Heino sekä yleispelaajina Mira Heino ja Roosa Pura .

Kakkos- ja kolmoserissä Viivi Pohjaranta tuli toisen keskipelaajan tontille, jolloin Salla Heino otti Puran paikan yleispelaajan roolissa.

Nyt mukana olleiden pelaajien ohella joukkueen kokoonpanossa ovat syyskauden aikana esiintyneet Noora Siikanen, Emmi Luoto, Saara Tasanko ja Linnea Varjus .

SoPa/MS:lle niukka tappio Kaarinassa


Kahdeksan ensimmäisen pelikierroksen aikana vain kahdessa ottelussa yhden erätappion kärsinyt B-lohkon kärkiryhmä SoPa/MS koki Kaarinan vierailullaan kauden ensimmäisen tappionsa.

Sarjapisteittä somerolaiset eivät toki tuolloinkaan jääneet, sillä Littoisten Työväen Urheilijat/Black venyi voittoon viisieräisen taistelun jälkeen luvuin 3–2 (23–25, 25–23, 25–18, 14–25, 15–13).

Päätöserän alkupuolella näytti siltä, että SoPa/MS selvittää tämänkin karikon tappiotta, kun se karkasi ensin 8–2 johtoon ja oli melko turvallisesti edellä vielä 11–7 lukemissa.

Erän loppu oli kuitenkin sopalaisittain harvinaisen synkkä, sillä kotijoukkue vetäisi erän ja ottelun loppuun neljän pisteen putken, suistaen hienon syyskauden pelanneen kärkijoukkueen ensimmäiseen tappioonsa.

SoPa-N3:n osalta syyskierros on nyt ohitse, mutta SoPa/MS ratkaisee vielä alkusarjan voiton tulevan sunnuntain kotiottelussa Perniön Urheilijoita vastaan.