Voima-kakkonen tyylitteli

0
Mikko Kaase ja koko Voiman reservimiehistö ovat aloittaneet futsalkauden pirteästi.

SoVo/2 – Nasta 6–2

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Laadukkaat Kolmosen futsal-kamppailut saivat jatkoa monitoimitalossa, kun Someron Voiman miesten kakkosjoukkue isännöi Nakkilan Nasta Futsalia.

Alkukauden pirteitä esityksiään jatkanut Voima-kakkonen varmisti 6–2 (2–1) voitollaan pysymisensä Länsi-Suomen Kolmosen A-lohkon kärkikahinoissa.

Nasta tuli Somerolle puhtaan voittotilin joukkueena, eikä Voimakaan ollut hävinnyt kuin lohkon turkulaiselle kärkijoukkueelle. Hyvätasoista Kolmosen futsalia oli siis luvassa ja sitä runsaslukuinen yleisöjoukko saikin nähtäväkseen.

Pelin avauspuolikkaalla maalit antoivat muutamista maukkaista viimeistelypaikoista huolimatta odottaa itseään pitkään. Vieraat onnistuivat ensin, vajaat kolme minuuttia ennen taukoa, mutta kotijoukkue kuittasi lukemat pian tasoihin.

Aivan jakson viime sekunneilla Voima sai vapaapotkun Nastan puolustusalueelta ja Mikko Kaase latasi sen kohti vierasmaalia. Veto ei uponnut suoraan verkon perukoille, mutta kärkkäänä paikalla ollut Arttu Äikäs sutaisi kimmokepallon Nastan maaliin sekuntia ennen jakson päättymistä.

Toisen puolikkaan kotijoukkue aloitti tappavan tehokkaalla vastaiskumyllytyksellä: Veljekset Mikko ja Elias Kaase pamauttivat pallon kolmesti vastustajan reppuun ja siirsivät Voiman 5–1 johtoon noin viidessä minuutissa.

Loppupelin voimalaiset keskittyivät satakuntalaisten kirin tyrehdyttämiseen ja onnistuivat siinä erinomaisesti. Tuloksena oli vain yksi kavennusmaali vieraille ja päätösminuutilla omakin maalitili kasvoi vielä yhdellä.

Lehtisenkin maalitehot tallella


Kovilla tehoilla kauden aloittanut Mikko Kaase lihotti pistetiliään taas kahdella maalilla ja syöttöpinnalla. Pitkästä aikaa Voiman peliasussa nähty Jani Lehtinen iski hänkin kaksi maalia, Arttu Äikäs ja Elias Kaase keräsivät teholukemat 1+1 ja Ville Oksanen sai nimiinsä syöttöpisteen.

Vähän olosuhteidenkin pakosta poikkeuksellisen somerolaispitoiseksi tällä kertaa muodostunut kokoonpano onnistui kauttaaltaan mainiosti; yhtään heikkoa lenkkiä kotijoukkueen riveistä ei perjantaina löytynyt.

Peli peliltä torjunnoissaan varmistuva maalivahti Henri Luoto, sekä kenttäpelaajat Miika Murtolahti, Anssi Kerko, Johannes Lehikoinen ja Oscar Fonsell häärivät yhtä lailla voiton takuumiehinä kuin tehopisteille yltäneet pelaajatkin.

Täksi kaudeksi massiiviseksi paisuneessa Länsi-Suomen alueen Kolmosessa ja sen neljässä lohkossa tehopistetilinsä on avannut jo pitkälti yli kolmesataa pelaajaa. Heidän joukossaan Voiman Mikko Kaase on pistepörssin viitosena, kolmen ottelun tehoillaan 9+5=14.

Kolmosjoukkueelle yksi piste Turusta


Sarjaporrasta alempana, Nelosessa, joukkueita on mukana peräti 56 viidessä lohkossa. Voiman junioripitoinen kolmosjoukkue pelaa turnausmuotoista sarjaa A2-lohkossa. Kauden toinen turnaus oli Turussa.

Ensimmäisessä ottelussa Liedon Pallon kakkosjoukkuetta vastaan Voima-kolmonen hankkiutui hattutempun iskeneen Kasper Kahilan ja neljännen maalin tehneen Verneri Salomaan johdolla kolmeen otteeseen johtoasemaan.

Kauden toinen voitto livahti kuitenkin hyppysistä lietolaisten tasoitusosumaan parikymmentä sekuntia ennen ottelun päättymistä. Lopputulokseksi kirjattiin 4–4 (2–2).

Myöhemmässä pelissä somerolaisia vastaan tuli alkukierroksilla voitosta voittoon komealla maalierolla (29–4) jyrännyt turkulainen Kuuvuoren Laaki. Voima nousi avausjaksolla Niko Rikkilän maalilla 1–1 tasatilanteeseen, mutta sen jälkeen maalinteosta vastasi yksinomaan KuuLa. Loppulukemat olivat sen hyväksi 7–1 (4–1).

Naiset Nelosessa lohkokärkeen


Futsalin Länsi-Suomen alueen naisten Nelosen sarjataulukko on kahden ensimmäisen turnauksen jälkeen somerolaisittain mukavaa katseltavaa: Neljä otteluaan tappioitta pelannut Someron Voima keikkuu yhdentoista joukkueen lohkossa kärkipaikalla!

Viimeksi pelatun Raision turnauksen avausottelussa Voima koki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä, kun Turun Weikot/Red nousi viime hetken maalillaan 3–3 (2–2) tasapeliin.

Toisessa pelissä vastustajana oli saman seuran, eli Weikkojen Black-yhdistelmä. Sen somerolaiset kellistivät suuremmitta vaikeuksitta maalein 5–1 (2–1).

Johanna Kokkinen viimeisteli Voiman turnausmaaleista kolme, Jasmin Rantanen kaksi ja Jefina Koivuniemi, Hilppa Juote sekä Tiia Harhala yhden.

Voimalaisista Kokkinen, Rantanen ja Raision turnauksesta poissaollut Amanda Virtanen jakavat lohkon maalintekijätilastossa kakkossijaa viidellä osumallaan.