Vuonna 1999: Somerniemen päiväkoti heti täyteen lapsia

0
Janne ja Jukka Kasvinen laittavat kuntoon kuraeteisen allasta.

Somero-lehti 10.12.1999

Teksti ja kuvat: Salli Lehtinen

Somerniemen päiväkoti avaa ovensa näillä näkymin heti vuodenvaihteen jälkeen. Lapsia on tulossa talo täyteen.

Päiväkodin peruskorjaus- ja muutostyöt ovat valmistumassa jouluksi. Päiväkotiväki kalustaa ja sisustaa tilat joulun ja uudenvuoden välillä.

Päivähoidon ohjaaja Anne Siekkinen sannoo, että päiväkodin toiminta alkaa heti täysillä. Lapsia on tulossa enimmäismäärä 24-25.

– Tällä hetkellä lapsia ei ole jonossa. Mikäli keväämmällä tulee lisää, vanhempien kanssa on mietitty vaihtoehtoja.

Somerniemelle jää päiväkodin avaamisen jälkeen yksi perhepäivähoitaja. Heitä on ollut keskimäärin kaksi ja tilapäisesti kolme.

Rakennustyömaalla häärii toistakymmentä ammattilaista kirvesmiehistä maalareihin ja sähköasentajista putkimiehiin.

Päiväkodin tulevaan keittiöön asennetaan kaappeja ja märkäeteiseen tehdään allasta, jossa lasten kurahousut ja saappaat voi huuhdella. Seinissä ja kaakeleissa on päiväkodin henkilökunnan toivomat pastellit värit.

– Koko talo on menty läpi, Tuomo Lehtinen Jaatilan Rakennus Oy:stä selvittää. Talo oli suurinpiirtein siinä kunnossa kuin odotettiin.

– Kaikki lattiat on avattu. Osa on valettu uudestaan ja suurimpaan osaan lattioista on lisätty eristeitä. Seinät on koolattu, villoitettu ja levytetty ja katot levytetty. Ulkoseiniin on lisätty eristeitä. Kaikki ikkunat, ulko-ovet ja väliovet on uusittu.

Rakenteita jouduttiin korjaamaan vuotaneen katon ja pesutuvasta rakenteisiin virranneen veden takia. Pyykkituvan tilalla on nyt kuraeteinen.

Somerniemen päiväkotiin tulee 28 laskennallista paikkaa. Lapsia voidaan ottaa hoitoon 24-25 lasten iästä riippuen, päiväkoti Leivonpesän vs. johtaja Tuula Koivula sanoo.

Päiväkoti saa käyttöönsä Rauhankallion ryhmäkodin piharakennuksen, jossa oli aikoinaan vanhainkodin leivintupa, pesutupa ja mankelointihuone sekä talonmiehen asunto. Rakennus on peräisin 1950-luvun puolivälistä.