Eläkeliiton Someron yhdistyksellä jälleen vireätä toimintaa

0

Eläkeliiton Someron yhdistys aloittaa 49. toimintavuotensa yli 1 000 jäsenellä.

Toiminta alkaneella vuodella on jälleen vireätä – vilkasta, monipuolista ja uudistuvaa. Toiminnalla tuetaan jäsenistön vapaa-aikaa, henkistä ja liikunnallista toimintaa sekä edunvalvontaa. Toimintoja myös uudistetaan pitkin vuotta ja jäseniä osallistuu erilaisiin vapaaehtoistoimintoihin.

Yhdistyksen syyskokouksessa valittiin Pertti Tamminen jatkamaan puheenjohtajana. Erovuoroiset hallituksen jäsenet Matti Antola, Osmo Kiiski, Kalervo Niemelä, Sinikka Ojala, Heli Saksa ja Jukka Verho valittiin jatkamaan edelleen. Muut hallituksen jäsenet ovat Kyösti Kuivala, Pirjo Merivirta, Irja Näyskä, Jouko Palander, Merja Rintamaa-Lehtonen ja Ritva Savikko.

Viikoittain kokoontuvina liikunnallisina ryhminä toimivat tutut naisten ja miesten voimistelu, senioritanssi ja keilaus, sekä boccia, joka kesällä vaihtuu mölkkyyn. Uusina tulokkaina tulevat kuntosali- ja kävelyryhmät. Kaikki ryhmät eivät kokoonnu kesällä.

Kerran kuukaudessa kokoontuvat Tarinatupa- ja TunneMusiikki-ryhmät.

ElonHelmet ja uutena toimintansa aloittanut ilmaisutaidon ryhmä kokoontuvat määräaikoina. Tietokoneen käyttökursseja ja opastusta annetaan tarvittaessa.

Kuukausittaisia menoja ja tapahtumia riittää myös säännöllisesti. Tammikuussa on päiväkahvitilaisuus ja matka Lehmirantaan. Helmikuussa on ystävänpäivätilaisuus ja perinteinen laskiaisrieha sekä osallistuminen Eläkeliiton hiihtomestaruuskisoihin Mikkelissä. Eläkeliitto täyttää 50 vuotta, jota juhlitaan.

Maaliskuussa on vuorossa Tampereen Teatteri, jossa on suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja. Lisäksi on laivaristeily ja kevätkokous. Huhtikuussa lauletaan kevätlauluja, on kahden päivän matka Tallinnaan ja osallistutaan piirin karaokemestaruuskilpailuihin Lehmirannassa.

Toukokuussa on sokkomatka jonnekin, Unelmien liikuntapäivä ja kinkerit seurakuntakeskuksessa. Kesäkuussa tehdään vihtoja Pertin perämettäl ja osallistutaan piirin kulttuuripäivään.

Heinäkuussa on matka Norjan Lofooteille. Someron hautausmaalla on kulttuurikävely, kahden päivän kesäretki Raumalle ja piirin varaamaa kesäteatterireissu. Elokuussa on vuorossa osallistuminen Eläkeliiton suunnistusmestaruuskilpailuihin Vetelissä, matka Hamina Tattoo -sotilasmusiikkitapahtumaan ja virkistys-/saunapäivä Heinhovissa.

Syyskuussa on laivaristeily Turku-Tukholma-Turku ja päiväkahvitilaisuus. Lokakuussa vuorossa on teatterimatka, vanhustenviikon tilaisuus ja päiväkahvitilaisuus.

Marraskuussa yhdistys tekee pikkujouluristeilyn ruotsinlaivalla, matkaa piirin pikkujouluun ja pitää syyskokouksen.

Joulukuussa on yhdistyksen oma pikkujoulu.