Kyljys jatkaa kärjessä, SB:lle myös kotivoitto

0
Jesse Tulokas on lisännyt SB:n johtoa ja joukkuekaverit (Valtteri Virtanen, Jussi Aaltonen, Topi Ilmonen ja Severi Virkki) jakavat onnistumisen ilon.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Salibandyn miesten viitosdivisioonan ”somerolaislohkossa” pelit jatkuivat kauden viidennellä turnauksella Someron monitoimitalossa.
Länsirannikon alueen lohkossa numero 15 ovat mukana somerolaisseurat Kaurakedon Kyljys ja SB Somero, joista jälkimmäinen vastasi kauden ensimmäisen kotiturnauksen järjestelyistä.
Somerolaisjoukkueet esiintyivät kaukalossa kaikkiaan neljässä kamppailussa, joista saaliiksi kertyi kolme voittoa. SB:n kärsimä ainoa tappiokin tuli lohkon kärkipään joukkuetta vastaan mahdollisimman niukalla yhden maalin erolla.

Kyljys tehoili laajalla rintamalla

Kyljys voitti päivän molemmat ottelunsa ja jatkaa tappioitta lohkon kärjessä. Viitosdivaria jo vuosia hallinneen somerolaisen kaveriporukan rasitteena koko kaudelta on vasta yksi tasapelin myötä menetetty sarjapiste.
Lohkon keskikastissa majailevan SBS Liedon lohkokärki kukisti maalein 8–4 (2–0, 1–2, 5–2). Toisessa pelissä vastaan tuli hieman heikommin menestynyt SBS Littoinen, jolta Kyljys niisti pisteet 13–3 (6–1, 4–0, 3–2) murskavoitolla.
Kaurakedon ylpeys jyräsi vastustajansa laajalla rintamalla, kun heti avauspelissä maalintekijätilastoon pääsi seitsemän kyljysläistä. Päivän maaliahneimmat olivat Johannes Usano (5+3) ja Pietari Mäkelä (4+1).
Lohkon piste- ja maalitilastoja hallitseva Jari Virolainen nakutteli sunnuntaina seitsemän (3+4) tehopistettä. Kyljyksen muut pistenikkarit olivat Olli Kanerva (3+1), Kari Kummunsalo (3+0), Jouni Pykäri (1+2), Heikki Honkanen (0+3), Miika Kasurinen (1+1) ja Markus Lehtonen (0+2). Joukkueen maalia vartioinut Mika Backman selviytyi tällä kertaa urakastaan melko helpolla.

Kaurakedon Kyljyksen sarjajohdon pönkittämiseen osallistuivat muiden mukana Markus Lehtonen (57) ja Pietari Mäkelä.

Tuttuja nimiä SB:n tehotilastoissa

SB Somero aloitti päivän kohtaamalla sarjataulukossa yläpuolellaan olleen SBS Liedon. Aiemmilla kausilla SB Someroa ylemmilläkin sarjatasoilla edustaneita somerolaispelaajia mukavasti kokoonpanonsa vahvistukseksi saanut kotijoukkue pöllytti lietolaisia komeasti 9–2 (6–0, 2–2, 1–0) voittonumeroin.
Iltapelissä SB otti vielä mittaa Kyljyksen peesissä lohkokakkosena etenevästä Turun Vaappuankkojen kakkosjoukkueesta. SB:n lujasta vastarinnasta huolimatta turkulaiset säilyttivät tappiottoman tilinsä 5–4 (3–0, 1–1, 1–3) voitollaan.
SB:n maalin suulla Teemu Salmi joutui päivän aikana paljon hurjempaan pallosateeseen kuin esimerkiksi Kyljyksen virkaveli Backman. Kohti tulleita laukauksia kertyi lähes viisikymmentä, mutta Salmi onnistui torjuntavarmuudellaan kannattelemaan joukkuettaan myös tiukassa iltaottelussa.
SB:n tehokkaimmat pelaajat olivat viisi pinnaa saalistaneet Antti Pirttilä (3+2) ja Henri Koskinen (2+3). Severi Virkki (3+0) iski hattutempun jo avausottelussa. Viimeistelyssä onnistuivat myös Jesse Tulokas (1+3), Mikko Haalijoki (1+1), Paavo Hintsa (1+1), Valtteri Virtanen ja Juuda Mäntymaa .
SB Somerolla on kymmenestä ottelusta koossa kahdeksan sarjapistettä ja sen sijoitus kymmenen joukkueen lohkossa on seitsemäs.

C-pojille kauden ensimmäinen tappio

Läpi alkukauden hurjaa jälkeä salibandyn C1-ikäluokan junioripoikien haastajasarjassa takonut SB Someron joukkue kohtasi ensimmäisen kerran voittajansa kauden kuudennessa turnauksessa.
Turussa viime viikonloppuna pelatun turnauksen alkajaisiksi raumalainen SalBa/Valkoinen veivasi selkeän 7–2 (1–0, 3–0, 3–2) voiton somerolaisista. Aiemmissa otteluissa kovia maalitehoja esitelleellä SB:llä oli tässä pelissä poikkeuksellisen suuria vaikeuksia maalien viimeistelyssä.
Päivän toisessa pelissään SB kohtasi SBS Littoisen ja kun somerolaisten maalihanat aukesivat kunnolla, tuloksena oli ylivoimainen 16–7 (3–2, 7–2, 6–3) voitto.
Jo raumalaisia vastaan tehopinnoille päässeet Simo Miikkulainen (3+5), Arttu Messi (2+6), Juuda Mäntymaa (5+0) ja Eemeli Laine (4+1) olivat turnauksen tehokkaimmat somerolaispelaajat.
Kvartettia säestivät maalien muodossa Samuel Lehto (2+1), Roope Ihamäki (1+1) ja Tuukka Koskinen (1+0), sekä maalisyötön tililleen saaneet Ossi Hänninen, Jaakko Simola ja Eelis Heikkilä .
Kun SalBa ja ja SB:n tuntumassa lohkokakkosena jatkava Salon Palloilijat voittivat molemmat ottelunsa, Länsirannikon alueen C-lohkon kärkitaistelu muodostui entistä tiukemmaksi.