Lampiset ja Kärhät löivät hallikauden alkutahdit

0
Veljekset Mico Lampinen ja Max Lampinen (oik.)

Teksti Aulis Tiensuu

Yleisurheilun hallikausi kiihtyy nyt viikko viikolta. Nyt Esan urheilijoita kisasi viidellä paikkakunnalla. Nuorten alueellisen maajoukkueleirin yhteydessä Eerikkilän Urheiluopistolla Esaa edustavat Lampisen veljekset Max ja Mico aloittivat kiekossa ennätystahtiin. Kärhän heittäjäsisaruksista Pinja ja Venla kilpailivat myös Eerikkilässä ja Senja Porissa. Sanni Tuominen taas avasi kautensa Turussa.

Tänä vuonna P14-sarjassa kilpaileva Mico Lampinen, joka vuosi sitten heitti kevyemmällä kiekolla P13-ikäluokan SE- ja EE-tuloksia, hätyytteli kilon kiekolla ikäluokan halli-SE:tä heittäen 53,85. Tulos on uusi oma ja Esan ennätys ulkokentätkin huomioiden, mutta paljon parempaakin on vielä luvassa, sillä harjoitusheitolla 60 metrin raja tuli jo rikotuksi.

Max Lampinen kilpailee nyt ensimmäistä vuotta M17-sarjassa, tosin kesän SM-kisoissa on 16-vuotiaden sarja. Puolitoistakiloinen kiekko kaartoi omaan ennätykseen 44,12. Viime kesänä SE-tuloksia murskanneen Maxin päälajiksi on muodostumassa moukarinheitto, mutta kiekkokin säilyy jossain määrin mukana. Micolla panostukset ovat taas toisinpäin, kertoi poikien valmentajaisä Tero Lampinen.

Molempien harjoitukset ovat sujuneet syksyn ja alkutalven osalta hyvin. Kilpailukauden avauskin antoi lupauksia hallikauden jatkolle sekä pitkien heittojen varsinaiseen kilpailukauteen, ensi kesään.

Kärhän sisaruksista T13-sarjaan nousseet Pinja ja Venla kisasivat myös Eerikkilässä. Pinja heitti T15-sarjan kiekossa kolmanneksi tuloksella 37,84 ja päänsäryn vuoksi kisan kesken jättänyt Venla oli neljäs 26,93. Pinja Kärhä työnsi myös T15-sarjan kuulassa kolmanneksi tuloksella 10,88.

Loimaalaisseurasta Esaan siirtyneiden tyttöjen pääasiallinen harjoittelu on keskittynyt moukariin, jossa Jani Pihkanen antaa nyt valmennusohjeita. Pinja on heittänyt ikäluokkiensa SE-tuloksia jo neljänä vuotena peräkkäin. Moukaria tytöt ovat pystyneet harjoittelemaan myös kotioloissa Loimaalla. Muut heittolajitkin toki pysyvät mukana kilpailuohjelmassa, kertoi tyttöjen äiti Kati Kärhä.

T10-sarjassa kilpaileva perheen nuorin tytär Senja Kärhä kisasi samana päivänä Porissa, jossa voitti kuulan uudella ennätyksellään 8,66.

Turussa käydyissä kilpailussa Esan T13-sarjan Sanni Tuominen juoksi 200 metrillä neljänneksi halliennätyksellään 30,24.