Lehtiä luetaan eniten paperilta

0

Painettu sanomalehti on edelleen yleisin tapa (74 %) lukea sanomalehtisisältöjä. Toiseksi eniten lehteä luetaan tietokoneella (67 %). Näin kertoo Sanomalehtien Liiton teettämä Yhteisöllistyvä media 2019 -tutkimus.
Muut keinot kuitenkin nostavat päätään jatkuvasti. Painettujen sanomalehtien lukeminen laski edelliseen vuoteen verrattuna kolme prosenttia, ja myös lukeminen tietokoneella väheni.
Viime marraskuussa sanomalehtiä luki matkapuhelimella 58 prosenttia suomalaisista. Kasvua oli kaksi prosenttiyksikköä. Nuorimmista jo 77 prosenttia käytti puhelinta sanomalehtien lukemiseen, vanhimmistakin lähes puolet (46 %). Puhelimen käyttö sanomalehden lukemiseen on kasvanut vuosittain varsin tasaisesti. Kun vielä viime vuonna yli 65-vuotiaiden puhelimen käyttö ei osoittanut kasvusuuntausta, niin nyt tilanne on muuttunut oleellisesti.
Väitteeseen ”matkapuhelin on tärkeä osa mediankäyttöäni” vastasi myönteisesti 68 prosenttia suomalaisista. Kasvu on ollut tasaisen nopeaa vuodesta 2012, jolloin samaa mieltä oli vain joka neljäs suomalainen.
Sanomalehden lukeminen tabletilta (37 %) oli hieman vähäisempää kuin vuotta aiemmin.