llmasto on jo muuttunut

0
Jouko Mäenpää näkee ilmastonmuutoksen kokonaisvaikutukset negatiivisina.

– Ei tästä enää mitään talvea tule. Jos nyt vähän lunta tai pakkasta tulee helmikuussa, niin siihen se sitten jää. Helmikuukin alkaa jo olla vähän epätodennäköinen lumentuloon, Jouko Mäenpää pohtii.

– En ole koskaan pitänyt lumesta, sillä lingottavaa on 2,5 kilometrin matka. Nyt linko ei ole ollut edes traktorin perässä. Jos näin mennään, niin tämä on minulle ensimmäinen kerta, kun ei tarvitse avata tietä.

– Kyllä se ilmastonmuutos totta on. Kun televisiota katsoo, niin viime vuosien aikana on ollut koko ajan jotakin säiden ääri-ilmiöitä päällä jossakin päin maailmaa. Jotakin suurempaa on tapahtunut. Esimerkiksi sateiden lisääntyminen tulee aiheuttamaan monia haittoja. Puurakenteisten talojen julkisivutkin ovat kovilla, kun sateet tulevat vaakasuoraan kovien tuulten mukana.