Makeasta voitosta murskatappioon

0
Lauantaina somerolaisilla oli hauskaa kentällä ja katsomossa. Espoolaisten kaadossa kunnostautuivat muiden muassa Arber Istrefi (vas.), Gezim Voca, Juho Pettersson ja Joonas Manzo. Kuva Kari Eerikäinen

Teksti Juha Laakso

Tuplakierros kotiareenalla toi esiin Someron Voima Futsalin kaksi täysin erilaista peli-ilmettä: ensimmäisessä ottelussa energisen ja aikaansaavan, seuraavana päivänä myrtyneen ja lannistetun.
SoVon vastustajat näissä Futsal-Liigan kamppailuissa olivat kutakuinkin saman tasoisia, eli sarjataulukossa tasapistein sijoilla neljä ja viisi olevat Golden Futsal Team Espoosta ja Tornion Palloveikot.

Pettersson löi alkutahdit

Ensin monitoimitalossa vieraili tuttu kiistakumppani GFT, jota vastaan SoVo äityi kauden tähän asti parhaaseen esitykseensä. Siitä ansaittuna palkintona sovolaiset pääsivät tuulettelemaan 5–3 (2–0) voittoa.
Alkutahdit ”Kultaisten” kaadolle löi Juho Pettersson, joka päätti hienon hyökkäyskuvion 1–0 johtomaaliin runsaan kuuden minuutin pelin jälkeen.
Hyvän maalivireen viime kierroksilla löytänyt Joonas Manzo kasvatti kotijohtoa kuusi minuuttia myöhemmin, kun hänen millimetrin tarkka laukauksensa yllätti espoolaisten maalia vartioineen maajoukkuevahti Antti Koivumäen.

Maalivahdit hyvässä vireessä

Mikäli GFT:n tolppien välissä olisi häärinyt Koivumäen sijasta keskiverto liigavahti, kotijoukkueen voitto olisi saattanut ratketa jo aiemmin ja olla nyt nähtyä suurinumeroisempi.
Toisella jaksolla GFT nousi hetkeksi 2–2 tasalukemiin, kunnes Gezim Voca pääsi upottamaan isäntien kolmannen osuman kuuden metrin rangaistuspisteeltä.
Lopullisen ratkaisun makua alkoi olla ”Monarin” ilmatilassa pari minuuttia myöhemmin, jolloin SoVon maalin visusti tukkinut takavuosien maajoukkuevahti Marko Laaksonen lähetti pitkän avausheiton GFT:n maalin tuntumaan.
Siellä ensimmäistä otteluaan somerolaisjoukkueessa pelannut Nikola Erceg antoi Laaksosen avaukselle pienen jatkotuuppauksen, joka saatteli pallon verkon perukoille.

Somerolla aiemmin Sievin joukkueen mukana reissaillut Nikola Erceg pelaa tämän kevään kotiottelunsa monitoimitalossa. Kuva Juha Laakso

Erceg mukaan loppukaudeksi

Erceg, 35, on somerolaiselle futsalyleisölle tuttu pelaaja monen vuoden ajalta Sievi FS:n kokoonpanosta. Serbialainen voitti pohjalaisseuran riveissä kolme Suomen mestaruutta ja tuli vajaat kolme vuotta sitten valituksi Futsal-Liigassa ”vuoden pelaajaksi”.
– Nikola aloitti tämän kauden Ruotsissa, mutta ei ollut täysin tyytyväinen sikäläisen sarjan tasoon. Hän halusi palata Suomen kentille ja onneksi olimme siinä vaiheessa hereillä. Saimme vahvistukseksemme varmasti parhaan liigapelaajan, joka oli ilman sopimusta loppukaudelle, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen myhäili ennen Ercegin SoVo-debyyttiä.
Debytoinnin jälkeen aihetta tyytyväisyyteen oli kenties vielä enemmän. Erceg vasta totutteli uusiin pelikavereihinsa ja uuden joukkueensa taktisiin kuvioihin, mutta iski heti maalin ja teki pohjatyön pariin muuhun.
– Erceg on meillä niin sanotulla ottelukohtaisella sopimuksella, vaikka tarkoitus onkin että hän jatkaa meillä kauden loppuun asti. Hän kuitenkin asuu edelleen Ylivieskassa, minkä vuoksi eteen voi tulla sellaisiakin tilanteita, ettei aivan jokaista peliä varten kannata lähteä sieltä etelään asti, Ihalainen selvitti.
Tässä pelissä SoVon riveissä ei oikeastaan muita ollutkaan kuin onnistujia. Heistä nostettakoon vielä erikseen esiin laajalla säteellä kovasti raatanut ja kokonaisuudessaan erinomaisen ottelun pelannut somerolaiskonkari Pettersson.

Tuttu mies teki tuhojaan

Toisessa kotipelissä sovolaisten onnistumiset jäivät huomattavasti vähäisemmiksi. Tai ainakin ne hautautuivat somerolaisittain surkean lopputuloksen, 3–12 (0–2) murskatappion alle.
Jo ennalta kovaksi tiedetty Tornion Palloveikot oli alusta lähtien hieman kotijoukkuetta etevämpi ja karkasi toisen jakson puolivälin tietämissä omille teilleen.
Vieraiden ykköspyssynä paukkui viime kauden kotisaliinsa palannut brasilialaisvahvistus Italo Henrique. SoVoa viime kaudella edustanut ”Bob” nakutteli neljä maalia ja tarjoili joukkuekavereilleen syötöt kolmeen osumaan.
Alun toista jaksoa kotijoukkue rimpuili numerollisesti kyydissä mukana, mutta samanlaista rennon letkeää peli-ilmettä, yritteliäisyyttä ja kurinalaisuutta SoVon pelissä ei silloinkaan ollut kuin GFT-ottelussa.

Kärkisijat jo liian kaukana?

SoVolle tappio saattoi jo merkitä runkosarjan kärkipään sijoitusten karkaamista liian kauas ulottuvilta, kun pelaamatta on seitsemän kierrosta.
ToPV ja GFT ovat jo yhdentoista pinnan päässä yläpuolella ja kuudentena olevaan Valkeakosken Mad Maxiinkin eroa on kuusi pinnaa.
Pudotuspeliviiva on seitsemäntenä jatkavan SoVon alapuolella kuuden pisteen etäisyydellä ja puolivälieräpaikan turvaaminen lienee tässä vaiheessa somerolaisten tärkein tulostavoite.

Sovolaisten tehot kotiotteluissa:
Arber Istrefi 1+2=3 (+5/-8=-3)
Joonas Manzo 2+0=2 (+3/-5=-2)
Nikola Erceg 1+1=2 (+6/-8=-2)
Juho Pettersson 1+1=2 (+4/-6=-2)
Mergim Bushi 0+2=2 (+3/-10=-7)
Valmir Seferi 1+0=1 (+1/-3=-2)
Xhevdet Gela 1+0=1 (+5/-8=-3)
Gezim Voca 1+0=1 (+4/-7=-3)
Eetu Kauria (+1/-9=-8)
Maalivahti: Marko Laaksonen 0+1=1; 2 ottelua/12 päästettyä maalia (=6/ottelu)
Varoitus: Istrefi

Futsal-Liigan sarjatilanne:
Akaa F. 15 13 0 0 2 96-45 39
FC Kemi 15 11 1 0 3 86-35 35
KaDy 14 10 1 0 3 61-29 32
ToPV 14 9 1 1 3 78-36 30
GFT 15 10 0 0 5 59-38 30
Mad Max 15 7 2 0 6 64-66 25
SoVo 15 5 1 2 7 76-79 19
Sievi FS 15 4 1 0 10 39-75 14
___________________________
PP-70 15 3 1 2 9 37-65 13
JoSePa 16 3 1 1 11 51-88 12
———————————-
Ilves FS 15 2 0 4 9 36-75 10
___________________________
Riemu 14 2 1 0 11 30-82 8