Onnettomuus säikäyttää todella

0
Pirkko-Leena Lavikainen tietää, miten läheltä piti -tilanne vaikuttaa ihmiseen.

– Olen minä kerran ollut onnettomuustilanteessa, kun olin itse peräänajajana. Siinä ei sattunut sen kummempaa, Pirkko-Leena Lavikainen kertoo ja jatkaa.

– Paljon kauhistuttavampi tilanne sattui kohdalle asuessani vielä Raumalla. Moottoripyöräilijä oli kaatunut katuun ja makasi siinä. Häntä kohti tuli kovaa vauhtia auto, jonka kuljettaja sai aivan vasta viime hetkellä pysähtymään. Se oli juuri ja juuri ajoissa, sillä auton renkaat pysähtyivät melkein kiinni maassa maanneeseen moottoripyöräilijään. Hänen silmissään näkyi silloin ihan hirvittävä kuolemanpelko. Olin itse liikkeellä polkupyörällä ja minun piti lähteä sen kanssa ajamaan tilanteen selvittyä. Mutta en pystynyt, polveni tärisivät niin kovin.