Päivärinta maalasi maajoukkueessa

0
Someron Pallon kasvatti Sami Päivärinta pääsi loppuvuoden aikana pelaamaan ensimmäiset jääkiekon juniorimaaottelunsa. Salossa (kuva) hän laukoi uransa ensimmäisen maaottelumaalin.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kirsi-Maarit Venetpalo/SSS

Someron Pallon Junioreissa jääkiekkouransa aloittanut Sami Päivärinta pääsi viime viikonloppuna tuulettelemaan ensimmäistä tekemäänsä maalia Suomen maajoukkuepaidassa.

Päivärinta, 16, oli yksi pikkuleijonien neljästä keskushyökkääjästä alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kohdatessa Tshekin vastaavan yhdistelmän kolmesti Salossa.

Suomi voitti ensimmäisen kohtaamisen maalein 2–1, toisen 4–0 ja kolmannen jatkoajan jälkeen 3–2. Päivärinta osallistui maalitalkoisiin keskimmäisen ottelun toisessa erässä, jolloin hän siirsi kotijoukkueen 3–0 johtoon.

Ensimmäiset maaottelunsa somerolaisnuorukainen pelasi elokuun lopussa Ruotsia vastaan tämän kotimaaperällä. Tehopistetili ei vielä tuolloin auennut, mutta erinomaisen plus-/miinustilaston rakentelu käynnistyi jo noista otteluista.

Kentällistensä peliä mallikkaasti myös puolustussuuntaan johtaneen Päivärinnan tehosaldo on kuuden maaottelun jäljiltä kuusi maalia plussan puolella.

Sami Päivärinta

 

Toinen kausi Raumalla

Kotimaan sarjapeleissä Päivärinta kantaa toista peräkkäistä kautta Rauman Lukon edustusasua. Kuluvalla kaudella hän on lukeutunut pääosin Lukon B-nuorten SM-sarjajoukkueen kantaviin voimiin, mutta on jo ehtinyt vierailemaan kolmella pelikierroksella myös raumalaisseuran A-nuorten liigajoukkueessa.

Somerolla pelatessaan Päivärinta kuului SoPa Junioreiden menestyksekkääseen vuonna 2003 syntyneiden edustusjoukkueeseen, jonka riveissä hän löi itsensä läpi muiden muassa Lukon kykyjenmetsästäjien tietoisuuteen.

SoPan ”nollakolmosista” Päivärinnan ohella kahden vuoden takaiselle Jääkiekkoliiton valtakunnalliselle Pohjola-leirille kutsuttiin laitahyökkääjä Eetu Tervo . Hän ehti avaamaan oman maajoukkueuransa jo viime kaudella, jolloin Turun Palloseuraa nykyisin edustava Tervo sai tililleen neljä ottelua alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa.

Tervon kanssa samassa TPS:n B-nuorten SM-sarjajoukkueessa pelaa edelleen myös somerolaislähtöinen hyökkääjä Eelis Haapala . Päivärintaa ja Tervoa vuotta vanhempaan ikäluokkaan kuuluva Haapala lukeutuu hänkin Pohjola-leirin läpikäyneisiin somerolaisiin kiekkolahjakkuuksiin.