Ratsastuskeskukselle ei herunut helpotusta

0
Kuva on viime kesän kilpailuista.

Kaupunginhallitus päätti, ettei laske Someron Ratsastajilta ratsastuskeskuksen maista perittävää vuokraa.
Hallitus päätti uudeksi vuokraksi 1 400 euroa vuodessa. Entinen vuokra oli 1 371 euroa. Uusi vuokrasopimus on voimassa 20 vuotta.
Yhdistys oli pyytänyt vapautusta vuokran maksusta, kunnes se on maksanut pois ratsastuskeskuksen rakentamiseen otetun pankkilainan. Laina-aikaa ratsastusseuralla on jäljellä puolisen vuotta.
Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen sanoo, että vuokran suuruuden pitää perustua alueen markkina-arvoon.
– Vapaavuodetkaan eivät tule kyseeseen, koska vuokrasopimus tehdään yli 10 vuodeksi. Se ei olisi ollut ainakaan kuntalain hengen mukaista, vaikka laki ei sitä suoranaisesti kiellä.
Someron Ratsastajat pyysi helpotusta vuokratasoon takaukseen tulleen muutoksen takia. Seuran puheenjohtaja Henna Kiukkonen toteaa, että vuokrasopimuksen jatko oli heille tärkein tieto.
– Lainasumma ei ole iso, eikä se vaikuta meidän toimintaamme jatkossa. Työ jatkuu normaalisti. Parhaillaan käymme neuvotteluja pankin kanssa. Haemme tukisopimuksia yrittäjiltä, jotta tämä tärkeä toiminta jatkuisi.
Kaupunki takasi ratsastuskeskuksen rakentamiseen otetun pankkilainan 2009. Takaus menee umpeen tässä kuussa. SomRa remontoi vuonna 2018 maneesin, jolloin vahvistettiin rakenteita sekä uusittiin katto.