Vanha mestari palasi voittokantaan

0
Ensimmäinen ja viimeisin: Jaska Sevon palasi rankingsarjan osakilpailuvoittajaksi viiden vuoden tauon jälkeen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

”I’m back!”, kuten ulkomaankielellä sanotaan silloin, kun vanha mestari palaa takaisin voittokantaan.
Jaska Sevónilla on nyt aihetta hehkutella paluutaan somerolaisen ysipallobiljardin kärkikahinoihin. Hän näet palasi keilahallissa pelattavan ranking-mestaruussarjan osakilpailuvoittajaksi viiden vuoden tauon jälkeen.
Sevón voitti kaikkien aikojen ensimmäisen Someron rankingsarjan osakilpailun syyskuussa 2014. Samalla kaudella hän juhli ykköstilaa vielä toistamiseen, mutta sen jälkeen kirkkain menestys on kiertänyt tätä erästä somerolaisen kilpabiljardin pioneereista.
Viime kaudella Sevón tosin jo antoi osviittaa ”uudesta tulemisestaan” yhdellä finaalipaikalla, josta hänelle jäi käteen kakkossija. Nyt kun mies on taas ehtinyt vähän useammin kilpapöytien ääreen, vanhat taidotkin ovat alkaneet nousta paremmin esiin.
Tuoreimmassa osakilpailussa Sevón teki tasaisen hyvää jälkeä läpi pelipäivän. Kaksi ensimmäistä voittoaan hän saalisti puhtain 4–0 erälukemin ja varmisti sen jälkeen finaalipaikkansa niukalla 4–3 voitolla somerolaisesta Timo Kuismasta.

Janne Lindroos jatkaa pistekärkenä

Alkukauden pisterohmu, somerolainen Janne Lindroos, kärsi alkukierroksilla tappion Sevónille, mutta teki sitten komean nousun monen karsintakierroksen kautta finaalin toiseksi osapuoleksi.
Ennen turnausfinaalia Lindroos ja Kuisma kävivät jännittävän kamppailun pääsystä Sevónin vastustajaksi. Lindroos voitti tuon pelin 4-3, joten Kuisman oli tyytyminen tämän osakilpailun kolmossijaan. Se on joka tapauksessa hänen paras noteerauksensa kuluvan kauden sarjassa.
Loppuottelussa kaksi toisilleen tuttua somerolaispelaajaa napsivat erävoittoa lähes vuorotahtiin, niin että kahdeksan erän jälkeen lukemat olivat tasan 4–4. Viimeisen ja ratkaisevan erän Sevon taisteli voitokseen ja pääsi siten vuosien tauon jälkeen verestelemään turnausvoiton tunnelmia.
Jo neljännen kerran tällä kaudella turnausfinaalissa pelannut Lindroos on sarjan pistetilaston kärjessä 63 pisteellään. Kaksi osakilpailua voittanut forssalainen Janne Suominen (46) on toisena ja tällä kaudella yhden ykköstilan saavuttanut hallitseva rankingsarjan mestari, paimiolainen Jani Lehto (33) kolmantena.

Ysipallon Someron ranking-mestaruussarjan 6/16 osakilpailun tuloksia:
Ratkaisupelit: Jaska Sevon (Somero) – Timo Kuisma (Somero) 4–3, Asko Simola (Jokioinen) – Juha Merivirta (Somero) 4–2, Mika Salminen (Forssa) – Jani Lehto (Paimio) 4–2, Janne Lindroos (Somero) – Simola 4–0, Janne Suominen (Forssa) – Salminen 4–1, Lindroos – Suominen 4–0, Lindroos – Kuisma 4–3 ja finaali: Sevon – Lindroos 5–4.
Kärjen järjestys (pisteineen): 1) Sevon (15), 2) Lindroos (12), 3) Kuisma (9), 4) Suominen (7), 5) Salminen ja Simola (5), 7) Lehto ja Merivirta (4). (10 osanottajaa).
Pistetilaston kärki: Janne Lindroos 63, Suominen 46, Lehto 33, Salminen 31, Toni Pajuniemi (Forssa) 29, Jani Lindroos (Somero) 24, Sevon 22, Simola 21, Kuisma 19, Merivirta 18, Antti Kauppi (Somero) 17. (Pisteille on päässyt 27 pelaajaa. Sarjan kahdeksan parasta kevään kausifinaaliin).