Silja Kosonen vuoden urheilija Raisiossa

0
Silja Kosonen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esaa edustava Silja Kosonen on valittu Raision kaupungin vuoden urheilijaksi 2019. Hän saavutti Suomen mestaruudet T17-sarjan moukarin- ja kiekonheitoissa. Hän on myös maailman tilastokärki saman sarjan 3 ja 4 kilon moukarissa, joissa samalla syntyivät uudet Suomen ja Varsinais-Suomen piirin ennätykset.
Kosonen voitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien moukarinheiton Bakussa SE-tuloksella 72,35 ja sekä edusti Suomea voittoisasti myös nuorten Ruotsi-maaottelussa.
– Syksyn harjoitukset ovat sujuneet tosi hyvin, heittotesteissä tuli enkkoja ja myös punttiksen puolella kaikissa testeissä on tullut hyviä enkkoja, kertoo Silja Kosonen valmistautumisestaan tulevaan kauteen.
Talvella Kosonen aikoo kilpailla vain moukarissa, jossa tarjolla on pari kisaa Turussa sekä päätavoitteena vajaan kahden kuukauden kuluttua Kaustisilla pidettävät talvimestaruuskisat. Kuukausi sitten 17 vuotta täyttänyt Kosonen heittää tänä vuonna N19-sarjassa, jossa välineenä on naisten normaalimoukari. Siinä hänen ennätyksensä viime syksyltä on 63,60.