Sitkeä vamma Niemisen kiusana

0
Kuvassa TPS:n kultakypärä Lauri Korpikoski

Teksti Juha Laakso, kuva Sami Lettojärvi/TS

Somerolaisjääkiekkoilija Otto Niemisen ensimmäinen SM-liigakausi Lahden Pelicansin riveissä on pitänyt sisällään enemmän vastoinkäymisiä kuin kohtuudella oli lupa odottaa.
– Ihan alkuun kropassa oli pientä ylikuormitustilaa. En saanut alkukauden peleissä itsestäni parasta irti ja muutama peli meni katsomon puolella. Melkein heti kuntoutumisen jälkeen tulikin jo sitten ensimmäinen loukkaantuminen, 23-vuotias laitahyökkääjä kertoo.
Kuten SM-liigassa käytäntönä on, pelaajien vammoista ei juurikaan julki huudella. Sen verran Nieminen voi kertoa, että hänen kohdallaan kyse on ollut ”melko pienestä, mutta kiusallisesta” ylävartalon alueen vammasta, joka ei levolla ja hoitotoimilla ole täysin korjaantunut.
Joulutauon jälkeen näytti jo hetken paremmalta. Nieminen lähti Pelicansin yhteistyöseuran, Heinolan Peliittojen, matkassa Mestiksen vierasotteluun Keuruulle. Hän siirsi joukkueensa avauserässä johtoon ja sai toisen erän alussa syöttöpisteen Peliittojen 2–0 -osumaan.
– Heti sen jälkeen peli täytyi kuitenkin jättää kesken, kun kipu alkoi tuntua pahemmalta. Vamma oli uusiutunut jo ensimmäisessä erässä, kun lähdin taklaamaan vastustajan pelaajaa, Otto Nieminen muistaa.

Helmikuussa uusi yritys?

Alustavan arvion mukaan huili venähtää tälläkin kertaa useamman viikon mittaiseksi.
– Onhan se todella turhauttavaa, mutta ei auta muuta kuin kärsivällisesti odotella. Toivottavasti helmikuussa paikat ovat siinä kunnossa, että pystyn pelaamaan ehjän ja hyvän loppukauden.
Samalla Nieminen tietysti toivoo, että Pelicansin otteet kohentuisivat runkosarjan loppupuolella sen verran, että joukkueen kausi jatkuisi vielä maaliskuun puolivälin jälkeen pudotuspelikierroksilla.
– Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta omat fiilikseni ovat ihan hyvät ja mieli positiivinen. Pitää ajatella niin, että kaikista kokemuksista voi oppia jotakin ja jatkossa voi sitten olla entistä vahvempi, Someron kiekkolähettiläs toteaa valoisaan tyyliinsä.
Ensimmäisellä Lahden kaudellaan Nieminen on saanut tililleen kuusitoista liigaottelua keskimäärin yhdentoista minuutin peliajalla. Hän on viimeistellyt yhden maalin ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön. Tehosaldo (+4/-8) on hieman miinuksen puolella, niin kuin toki lähes kaikilla lahtelaisjoukkueen pelaajilla.