Somerniemen kesätorilla jätettiin hyvästit vuodelle 2019 ja otettiin vastaan tämä vuosi perinteikkäin menoin.

Antero Laukkanen on Somerniemen kesätorin torineuvos.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen kertoi viime kesän olleen kesätorille menestyksekäs.

– Ilmat olivat suotuisat ja kävijöitä oli arviolta noin 40 000. Saimme kesäteatteriin katsomon, joka entisestään nostaa kesätorin arvoa ja arvostusta.

– Minulle tämä vuosi on ollut erityisen moniulotteinen. Vuoden yksi suurista ilonaiheista ja kunniasta, on ollut toimia Somerniemen kesätorin torineuvoksena. En meinannut uskoa korviani, kun minulle keväällä soitettiin ja pyydettiin tähän arvokkaaseen tehtävään. Siitä johtuen on jokainen kesälauantai ollut erilainen, kun olen saanut laittaa torineuvoksen käädyt kaulaani ja astella kanssanne täällä torilla. En ole varmaan koskaan elämässäni syönyt niin paljon grillimakkaroita ja lettuja kuin tänä kesänä. Painokin nousi kolme kiloa kesän aikana, nauratti Laukkanen monisatapäistä yleisöä.

– Siitä lähtien kun 2015 hankimme kesäasunnon Jakkulasta, emme ole lakanneet ihmettelemästä Somerniemen kesätorin kaikkia ahkeria ja tunnollisia toimijoita, jotka lauantai toisensa jälkeen tulevat aamuvarhain laittamaan toria valmiiksi, jotta tuhannet ihmiset voivat saada jälleen ainutlaatuisen kokemuksen somerniemeläisestä elämänmenosta.

Laukkanen uskoo, että uusi vuosikymmen tuo suuria muutoksia.

– Tekninen kehitys on nopeaa. Monia vanhoja ammatteja poistuu ja tilalle tulee uutta tekemistä ja uusia keksintöjä. Moni pieni paikkakunta taistelee elämästään, kun väki ikääntyy ja nuoret sukupolvet muuttavat kaupunkikeskuksiin.

– Meidän somerniemeläisten on aika karistaa yltämme turha ujous ja vaatimattomuus ja kiinnittää koko maailman huomio itseemme, tai ainakin Someron kunnan isien ja päättäjien huomio.

– On aika lausua ilmoille vuosikymmenen Somerniemi-julistus:

”Huomenna, jos Luoja suo:

1) Somerniemi on maailman napa, tai ainakin Someron.

2) Jokaisesta Someron valtuuston päätöksestä on tehtävä Somerniemi-vaikutusten arviointi, jotta hyvinvointi lisääntyy täällä.

3) Koska kaikki tiet vievät Somerniemelle, kaikkien Somerniemelle tulevien teiden on jatkossa oltava priimakunnossa, valaistuja ja aurattuja

4) Jokaiselle Somerniemelle muuttavalle perheelle kaupunki lahjoittaa viideksi vuodeksi lapsille aamupuuroon tarvittavat luomukaurahiutaleet ja ilmaisen uimakoulun.

5) Somerniemellä kylvetään positiivisuuden kylvöä: turha suuttua, kun täytyy kuitenkin leppyä. Ajattele hyvää, puhu hyvää ja tee hyvää.”

Asmo ja Ossi Saarinen ovat tuttu näky torilla kesällä ja uuden vuoden vastaanotossa.